Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

A Nissan standja Frankfurtban

A Frankfurti Autókiállításon a Nissan egy teljesen új koncepcióautót, egy meglévő modellre épülő egyedi bemutató-autót és egy gyártásban lévő modell erőteljesen módosított változatát állítja ki – egyebek között.

A Mixim koncepcióautó olyan fiataloknak szánt kompakt kocsi, akiket többnyire a számítógépük és az interneten keresztüli világ köt le. A vezető középen ül, mindkét oldalán található egy-egy ülés, a kormánykerék és a kezelőszervek kialakítását a számítógépes játékokból jól ismert interfészek inspirálták.

A Nissan lítium-ion akkumulátorral táplált „Super Motor" elnevezésű kombinált elektromos motorral/generátorral hajtott egysége szokatlanul dinamikus tulajdonságokat kölcsönöz a Mixim-nek, miközben hatósugarát is sikerült megnövelni. Az első és a hátsó tengelyt külön Super Motor hajtja, így a Mixim összkerékhajtású.

A Mixim-ben alkalmazott legkorszerűbb elektromos hajtási technológiát karcsú és egyedi küllemű kupé-karosszériába csomagolták. A profilját meghatározó, a bennülőket körülölelő panoráma-szélvédő alakját a bukósisakok szemvédőjéről mintázták, míg a hátranyilazott szélvédő, az áramvonalas tető és a hátrafelé kúposan szűkülő karosszéria az elektromos hajtású autóknál szokatlan sportos teljesítményre utal.

A Micra Colour + Concept bemutató-autót a cég Londonban működő európai formatervező központja, a Nissan Design Europe tervezte és kivitelezte a legkorszerűbb festési és fényezési technológia bemutatására, és ennek segítségével a teljes Micra modellsoron végrehajtott módosítások hangsúlyozott megjelenítésére. A legnagyobb vizuális hatást azonban a színek gyakorolják. A Micra Colour + Concept esetében kéttónusú a fényezés: az autó tetején folyékony-metál aranyszín vonul végig, kontrasztot képezve az autó oldalának háromrétegű, gyöngyhatású fehér fényezésével.

A Frankfurti Autókiállítás Nissan-standjának sztárja az eddiginél sokkal érettebb Micra. Hamarosan az ötödik születésnapját ünnepli, finom változásokkal a külső megjelenésében, belső kialakításában, továbbá több felhasználó-barát felszereléssel. Az olyan vizuális elemek ötletes alkalmazásával, mint a finom krómdíszítések, a sötétített fényszóró-környezet, és a feketére színezett 'B'-oszlop, a Micra életének új szakaszába lép, amikor már sokkal kifinomultabb és érettebb a megjelenése.

Az autó belsejében alkalmazott új anyagok és új színek ismét csak a kiérleltebb, kifinomultabb légkört szolgálják. A modellváltozatok sora egyszerűbbé vált: most négy felszereltségi változat érhető el: Visia, Acenta, Tekna és a prémium színvonalú Active Luxury változat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes-Benz: női vezetéstechnikai tréning

A Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete „nőnapot" szervezett nemrég a mogyoródi Hunga… Tovább olvasom