Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

A Mazda Atenza 23 díjat nyert világszerte

A Mazda Motor Corporation új középkategóriás Atenza modelljét (Mazda6 néven az európai piacokon) világszerte 16 országban és régióban összesen 23 díjjal jutalmazták 2002. májusi piaci bevezetése óta.
A bemutatása óta eltelt hét hónap során elért globális elismerés és díjak az Atenzát a Mazda 82 éves történetének egyik legsikeresebb modelljévé avatják.

2002. decemberében az Atenza kilenc díjat kapott a japán- és az exportpiacokon, köztük a „Japán Jármű-formatervezési Díj Arany Emléktrófeáját (sorozatgyártás)", illetve Észak-Amerikában egy helyet a Car and Driver magazin „2003. Tíz Legjobbja" díjának birtokosai között. A „Japán Jármű-formatervezési Díj Arany Emléktrófeája" a Car Styling magazin által, a sorozatgyártású járművek számára alapított formatervezési díj. Az Atenza Sport ferdehátú változata 29, a 2002-es év során bemutatott új modellből álló mezőnyben hódíthatta el e díjat.

A „10 Legjobb" a Car and Driver, befolyásos észak-amerikai autósmagazin által évente odaítélt díj. Az 1983-ban alapított elismerés immár huszonegyedik esztendejébe lép. A jelöltek mezőnye minden évben az Egyesült Államok piacára bevezetett teljes egészében új, illetve jelentősen megújított modellekből, valamint az előző évi győztesekből áll. A 2003-as „10 Legjobb" listája a magazin januári számában jelent meg, s az idei versenyben 41 jelölt modell szerepelt. Egy hét intenzív tesztelést követően a V6-os motorral hajtott Mazda6 modellt választották meg a magazin szerkesztőségi csapata szavazatain alapuló „10 Legjobb" díj
nyerteseinek egyikeként.

A Mazda új Atenza modellje világszerte kiváló hírnévre tett szert kiváló irányíthatósága, funkcionalitása és egyéni formavilága révén. Mindez a japán és a tengerentúli piacok bíztató értékesítési darabszámaiban is megmutatkozott. Japánban az eladások összesített mennyisége az autó május 20-i bevezetésétől november 30-ig 18.725 darabot tett ki. A tengerentúli exportra szállított autók összesített mennyisége márciustól november végéig mindemellett 75.928 darabra adódott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mazda Washu: egy hatüléses koncepció

A Mazda innovatív hatüléses koncepcióautót mutatott be a 2003-as Észak-Amerikai Nemzetközi… Tovább olvasom