Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A legnagyobb Citroën: a C6

A Citroën új felsőkategóriás C6 modellje tökéletesen tükrözi a márka alapértékeit: stílus, innováció és technológia.

Erő és kényelem francia stílusban

A Citroën új felsőkategóriás C6 modellje tökéletesen tükrözi a márka alapértékeit: stílus, innováció és technológia. A C6 modell nemcsak letisztult vonalaival, hanem rendkívüli kényelmet biztosító felszereltségével is felhívja magára a figyelmet, mint pl.  hologram kivetítős rendszer, véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés (Afil), kettős funkciójú Xenon kanyarkövető fényszórók, elektronikusan szabályozott hidropneumatikus felfüggesztés, vagy az új, 208 lóerős, részecskeszűrővel (FAP) felszerelt V6 HDi dízelmotor.

Élenjáró tartalommal

A Citroën új, felsőkategóriás modellje, a lenyűgöző C6 legendás Citroën elődökhöz méltó megjelenése jól tükrözi a márka alapértékeit: nagy utazásokra termett és korszakalkotó műszaki megoldásai minden igényt kielégítő kényelmet és biztonságot garantálnak.
A C6 magán viseli a felsőkategóriás gépkocsik meghatározó jegyeit, mint az elegancia, kifinomultság, luxuskivitel, és ezeket a márka hagyományos, mégis folyamatosan fejlődő alapértékeivel ötvözi. A Citroën C6 a stílus, a kényelem és az élenjáró műszaki megoldások megtestesülése.
A Citroën C6 erőt sugárzó, dinamikus formatervezésével, hasznos technikai újításaival és az általa nyújtott vezetési élménnyel tűnik ki. A minden felesleges részlettől mentes, egyszerűségében elegáns kialakítás tökéletes kényelmet teremt a C6 utasainak.

Meggyőző érvekA C6 műszerei, motorja és futóműve, valamint aktív és passzív biztonsági berendezései a technikai fejlődés legújabb eredményeit kamatoztatják.
A hologram kivetítős rendszer, a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés (Afil), a kettős funkciójú Xenon kanyarkövető fényszórók, az elektronikusan szabályozott hidropneumatikus felfüggesztés, az aktív motorháztető, az automata légterelő és az új 208 lóerős V6 HDi motor az élenjáró műszaki tartalom legfontosabb elemei.
A C6 modell minden szempontból meggyőző érveket sorakoztat fel, hogy meghódítsa a vevőket és hogy ebben a fontos szegmensben az egyik referenciaként emlegetett modell legyen.

A környezet védelmében

A beépített részecskeszűrő környezetvédelmi szempontból a márka újabb ütőkártyájának számít. A részecskeszűrőt a 2.7 HDi V6 motorral felszerelt felsőkategóriás C6 modellnél is alkalmazzák.
A környezetvédelem terén a részecskeszűrő (FAP) továbbgyarapítja a HDi motorok előnyös tulajdonságait. A részecskeszűrővel rendelkező HDi dízelmotorokkal felszerelt Citroën gépkocsik károsanyag kibocsátása szinte a nullával egyenlő.

Az Afil-rendszer

Az Afil biztonsági szempontból igen jelentős előrelépés. A rendszer 80 km/h sebesség felett érzékeli a terelő-, vagy záróvonal irányjelzés nélküli átlépését. A figyelmetlen vezetőt a rendszer a sávelhagyásnak megfelelő oldalon, az ülésbe épített rezgő elem bekapcsolásával figyelmezteti, hogy időben reagálhasson. Az Afil a Citroën C4, C5 és C6 modellekhez rendelhető.

Aktív motorházfedél

A C6 aktív motorházfedeléért a Citroënnek ítélték az idei Innovációs Díjat a német Auto-Bild sajtócsoport estélyén Genfben. Ezzel az elismeréssel az autóiparban felhasznált innovatív anyagok illetve termékek fejlesztését, gyártását és alkalmazását díjazzák.
A C6 a kitüntetést aktív motorházfedelével érdemelte ki, amely műszaki megoldásainak köszönhetően egy esetleges gyalogosgázolás esetén automatikusan megemelkedik, csökkentve ezáltal a sérülés súlyosságát.
A beépített ütközésérzékelőnek és pirotechnikai patronnak köszönhetően a motorháztető 40 ms alatt 65 milliméternyit felnyílik. Egy másik szerkezetnek köszönhetően a motorháztető az ütés ereje ellenére megemelt helyzetben marad, elnyelve ezáltal az ütközési energiát. Ez a megoldás áthidalja a motortér zsúfoltságának problémáját, azaz, hogy a  motor szinte teljesen kitölti a motorházat, így kevés hely marad a motor és a motorháztető között az ütközési energia elnyelésére.
Ez az elérhető újítás jelentős előrelépés a biztonság érdekében, és ennek köszönhetően a C6 az EuroNCAP töréstesztjén kiváló eredménnyel végzett a gyalogosvédelem terén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott az új Porsche 911 Turbo

A legjobbat még jobbá tenni – ezzel a kihívással néz szembe a Porsche nap, mint nap. Tovább olvasom