Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A jublieumi év programjai az Audinál

A 2009-es esztendő programja az Audi Tradition számára teljes egészében a „100 éves az Audi" témakörében zajlik, a tervek között több mint 50 rendezvény szerepel.
A legjelentősebb időpontok: július 16-ra, pontosan a márka alapításának 100. évfordulójára, a vállalat ingolstadti emlékünnepségére invitálja vendégeit, amelyre Angela Merkel német kancellár máris jelezte részvételét. A világ legjelentősebb történelmi versenysport-rendezvénye – a Goodwoodi Sebességfesztivál (Goodwood Festival of Speed) – pedig az idén valósággal kötelező program a márka minden rajongója számára, ahol az Audi ez alkalommal különleges szerepben, mint „featured marque" jelenhet meg.


Nem hiányozhat 2009-ben az Audi Tradition az európai veterán-ralik olyan nagy klasszikusairól sem, mint például a Mille Miglia (május 13-17.), a Silvretta Classic (július 2-5.), az Ennstal Classic (július 15-18.) vagy a Gran Premio Nuvolari (szeptember 18-20.). Egészen különleges rendezvény várja az augusztus 21. és 23. között rendezendő Berni Veterán Grand Prix látogatóit. A svájci nagydíj pályáján 70 esztendő múltával száguldhat ismét Auto Union Typ C versenyautó. Az ingolstadti Donau Classic (június 18-20.), a Heidelberg Historic (július 9.-11.), a magyar Audi Eastoric (augusztus 27-30.), valamint a nürburgringi Eifel Classic Rallye (október 1-3.) rendezvényeinek egyaránt az Audi Tradition a főszponzora. Az AUDI AG veteránrészlege természetesen a világ legnagyobb oldtimer-kiállításán, az idén az Audi márka jegyében rendezett esseni Techno Classica (április 2-5.) nagyszabású eseményén is részt vett.


Az Audi Tradition az április 17-19. között megrendezésre kerülő magyarországi Oldtimer Expo-n is számos ritkasággal képviseltette magát (felvételeinken). Ilyen volt például az 1936-os Horch 853 Sport-Cabriolet modell is, vagy az Audi Front 225 Spezial-Cabriolet 1937-ből, amelyből összesen 25 darab készült. Itt volt továbbá az 1937-ben épült DKW F 5 Roadster illetve a kiállítás látogatói megtekinthették az ugyanebben az évben gyártott Wanderer W 25 K Roadster modellt is. Különlegesség a 0,11-es cw értékkel rendelkező 1955-ös, mindössze 127 kg súlyú Baumm 3 modell, amellyel Hermann Paul Müller a Hockenheimringen 100 km/óra átlagsebesség mellett egy 500 kilométeres szakaszt 5,68 literes összfogyasztással teljesített. Egy 1977-es Audi motorkerékpár is helyet kapott a kiállított Audi ereklyék között, az 1300 köbcentis, 80 lóerős modellből összesen ez az egy darab készült.


A különleges autók mellett az Audi történetében meghatározó szerepet betöltő személyiségek is a négykarikás márkával ünnepelnek. Ilyen a kétszeres rali-világbajnok Walter Röhrl, a Porsche AG hivatalos képviselője, aki külön engedélyt kapott a részvételre az Audi Tradition rendezvényein. „Én is nagy örömmel fogadtam, hogy ismét az Audi-korszakomat idéző autókba ülhetek" – erősítette meg a versenyzőlegenda. A tervekben a következő alkalmak szerepelnek: Goodwood Festival of Speed (július 3-5.) Angliában, Heidelberg Historic (július 9-11.), „100 éves az Audi" a Donauringen (július 18.) Ingolstadtban, valamint Eifel Classic Rallye (október 1-3.) nürburgringi rajttal. Walter Röhrl természetesen csakis „saját" autói – mint például Goodwoodban a hegyre felfelé az Audi Sport quattro S1 „Pikes Peak" – volánja mögé ül majd.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatták a Ford Transit Connect észak-amerikai változatát

A Ford Transit Connect haszonjármű észak-amerikai változatának bemutatójára a 2009-es Chicagói… Tovább olvasom