Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

A férfiak lennének a jobb autóvezetők?

Az egyik brit kormányhivatal szerint a férfiak képességeiknél fogva jobb sofőrök, mint a nők.
Az autót vezető macsók most igazolva érezhetik magukat: az autóvezetői vizsgákkal foglalkozó brit kormányhivatal vezetője úgy nyilatkozott, hogy a férfiak természetes adottságaiknál fogva jobb autóvezetők, mint a nők, de kijelentésével természetesen nyomban heves ellenkezést váltott ki. 

Az illetékes a The Sunday Times című vasárnapi lapban fejtette ki, hogy a férfiaknak "természetüknél fogva nagyobb tehetségük van" az autóvezetéshez, mint  a nőknek, akiknek általában "jóval több oktatásra van szükségük a vezetői igazolvány megszerzéséhez", s mindent egybevetve úgy tűnik, hogy a férfiak gyorsabban elsajátítják az autóvezetés alapvető ismereteit.
 
A férfiaknak a nyilatkozó szerint átlagosan csupán 12,2 órai, míg a nőknek 15,3  órányi oktatásra van szükségük a vezetői igazolvány megszerzéséhez, továbbá az autóvezetést tanuló nők nehezebben birkóznak meg a kocsi irányításával, és általában a manőverezéssel. Nőknél például 40 százalékkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a három szakaszban történő megfordulás gyakorlásakor  megbuknak a vizsgán - mondta a kormányhivatal vezetője. 

Az első ellenvetést a First Alternative Insurance biztosító társaság tette, amikor rámutatott: különleges árkedvezménnyel kínál biztosítást nőknek, mert amíg a férfiak kétharmada hajlamos túllépni a megengedett sebesség felső határát, addig nőknél ez az arány csupán egyharmad. Valószínűnek tűnik azonban, hogy a vizsgákkal foglalkozó illetékes nyilatkozatát mások sem hagyják majd szó nélkül, hiszen  számtalan statisztika kimutatta már, hogy a nők általában kevésbé balesetveszélyesen vezetnek a férfiaknál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FIAT-kínálat: méret és szolgáltatás minden igényre

Gazdag választékot kínál a FIAT: városi minik és tágas haszongépjárművek várják a vásárlókat. Tovább olvasom