Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A bluetooth-on át feltörhető az autó

Egy berendezéssel távolról is manipulálható a gépkocsikban alkalmazott Bluetooth rendszer.

A hírek szerint a What a Hack hacker konferencián bemutatták a Car Whisperer névre hallgató berendezést, amellyel távolról is manipulálható a gépkocsikban alkalmazott Bluetooth rendszer. 

A Trifinite group egy speciális antenna és egy laptop segítségével nem csak elméleti szinten képes behatolni az autókba épített mobil rendszerekbe, s ezt a konferencián demonstrációval is megerősítette.

A Bluetooth rendszerek biztonsági kockázatát már korábban is felvetették egyes szakemberek, de akkor a fejlesztők ezeket az aggályokat hamar eloszlatták. A Car Whisperer megjelenése azonban az aggályoskodók táborát igazolja. Sajnos, ami feltörhető, vagy legalábbis annak látszik azt előbb-utóbb a tehetséges fiatal hackerek célpontjává válik.

A konferencián demonstráló csapat mindezt hírnevének megalapozása céljából tette, valószínűleg azért, hogy felfigyeljen rájuk valamely biztonsági cég.

Kérdésekre azt is elmondták, hogy a hacker fesztiválon bemutatott berendezés könnyedén túljut a legtöbb autógyártó által beépített Bluetooth négyjegyű biztonsági kódján és ezután gyakorlatilag bármit megtehet vele a hacker. A Car whisperer alkotói remélik, hogy a rendszer gyengeségének nyilvánosságra hozatalával, felhívták a cégek figyelmét arra, hogy a gépjárművekbe épített kommunikációs rendszereiket, a mostaninál biztonságosabb adat továbbítással kell ellátniuk.

A demonstráló hacker csapat oldalán egyébként számtalan cikk, elemzés található a Bluetooth biztonsági kockázatával kapcsolatban illetve további képek találhatók a Car Whispererrel folytatott kísérletekről is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontóba a roncsautókkal

Szeptembertől csak bontási igazolás birtokában vonhatjuk ki autónkat a forgalomból véglegesen. Tovább olvasom