Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

2500 km, 4,8 literes átlag

Gerhard Plattner újabb rekordot állított fel: utazás egyetlen tankolással hét országon keresztül.

Hannoverből Isztambulba csupán egyetlen tankolással: ami lehetetlennek tűnt, azt a rekorder Gerhard Plattner tényleg véghez vitte. A Volkswagen Haszonjárművekkel közösen elhatározta, hogy 2500 km-t tesz meg egy széria gyártású Caravelle-el. Mindezt úgy, hogy eközben 80 km/órás átlagsebességre törekszik. A 105 lóerős TDI motor gazdaságosságának köszönhetően az autó 80 literes tartályát csupán kétszer kellett megtankolni: Plattner szeptember 26-án indult Hannoverből és 29-én érkezett meg Isztambulba.

Ahhoz, hogy Gerhard Plattner elérje a célját, az autója nem fogyaszthatott többet 6 liternél 100 km-en. Az ADAC a Caravelle tankját Hannoverben lepecsételte, majd kb. 1200 km megtétele után Magyarországon a Porsche Szeged szervezésében a Magyar Autóklub egy képviselője ellenőrizte a tank és a pecsét sértetlenségét, majd megtöltötték a 80 literes üzemanyagtartályt és újra lepecsételték, hogy aztán Isztambulban egy ADAC munkatárs ellenőrizze azt. Plattner Hannoverből indult a Caravelle-el, áthaladt Csehországon, Szlovákián, Magyarországon, Szerbián és Montenegrón, Bulgárián és végül megérkezett Törökországba. A pecsét levétele után 118,7 literes összfogyasztást és 70 km/h-s átlagsebességet állapítottak meg, ami 4,8 literes átlagfogyasztást jelent 100 kilométerenként.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszt: Rexton 2.7 Xdi DSX plus

Kívülről az elegancia és a tekintély jellemzi a Rexton megjelenését, és a belső tér a hasonló árszínvonalú SUV-okkal összehasonítva szintén elegánsabb. Megfelel mindazoknak, akik tekintélyes, modern terepjárót szeretnének kedvező áron – a Mercedes-Benz technikai alapjaira építve. Az utazás vele kényelmes és biztonságos érzést nyújt. Tovább olvasom