Autó

2019.08.06. 15:52

Egyre több új autót adnak el Magyarországon

A növekedés egyrészt az évek óta tartó piaci fellendülés logikus következménye.

MTI

Egyre több új autót adnak el Magyarországon, júliusban csaknem 30 százalékkal több új kocsit helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban - mondta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.


Erdélyi Péter hozzátette: a növekedés egyrészt az évek óta tartó piaci fellendülés logikus következménye. Az eladott új autók számának növekedése összefügg a gépjárműgyártókkal szemben szeptemberre kilátásba helyezett károsanyag-kibocsátási  szigorításokkal.


Számos jelenleg forgalmazható autót szeptember elsejétől már nem lehet árulni, ez elindított egy piaci ár alatti értékesítési hullámot, amely azt szolgálja, hogy a szeptembertől érvénybe lépő szabványoknak nem megfelelő autók még utcára tudjanak kerülni - magyarázta.


Erdélyi Péter kitért az elektromos autók piacára is, azt mondta: a tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik, de a felvevő piac egyelőre korlátozott.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!