Autó

2016.06.12. 14:11

Októberben mutatja be villanyautóplatformját a Daimler

Októberben a Párizsi Autószalonon egy tanulmány-modell bemutatásával lebbenti fel a fátylat a nagy titoktartással övezett villanyautóplatformjáról a Daimler - jelentette be Thomas Weber fejlesztési igazgató.

"A struktúra felállt, a szakembergárda dolgozik, munkájuk első eredményei lépésről lépésre meg fognak jelenni az utakon" - fogalmazott. A Mercedes-Benznek a Tesla új SUV modelljére adott válasza még ebben az évtizedben kereskedelmi forgalomba kerül - jelezte pontos dátum megadása nélkül Thomas Weber.


A Volkswagen konszern leányvállalatai az Audi és a Porsche már bemutatták az 500 kilométeres hatótávúra igért Mercedes villanyautóhoz hasonlóan nagy hatótávú saját koncepcióikat, és a BMW is dolgozik a saját modelljén. A jelenleg kapható villanyautók többsége 100 kilométernél kisebb hatótávval rendelkezik, ami magas áruk mellett nagy akadálya széleskörű elterjedésüknek.


Thomas Weber bejelentette, hogy a Daimler jelenleg alternatív hajtású modellekkel készül piaci offenzívát indítani. Az év végén jelenik meg a Smart villanyautó változata. A bő egytucat plug-in hibrid modell mellett a Damler tisztán elektromosautó-választékát eddig a Smart és a Mercedes-Benz B-osztály villanyautó változatai képviselték. A Daimler a közeljövőben új hibrid modelleket készül bemutatni.


A Daimler évek óta dolgozik a hidrogénből elektromos energiát fejlesztő üzemanyagcellás hajtású autók kifejlesztésén. Eredetileg 2014-re tervezték a szériaérett modell bemutatását, az árat azonban egyelőre nem sikerült elfogadható szintre csökkenteni. Jövőre azonban már megkedzik a Mercedes Brémai üzemében gyártott "GFC F-cell" SUV-modell értékesítését, ami a 2015-ben bemutatott Toyota Mirai-nak támaszt közvetlen konkurenciát. A dél-koreai Hyundai is készül egy üzemanyagcellás autó bemutatására. Az évtized végéig a Damler évi "hatszámjegyű nagyságrendben" tervez villanyautókat értékesíteni Thomas Weber elmondása szerint. Azaz legkevesebb 100 ezret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!