Autó

2015.05.21. 12:50

Sikertörténet a Mercedes Kecskeméten

Folyamatos három műszak, három különböző Mercedes modell, 300 ezer legyártott autó, közel 3 milliárd euró nettó árbevétel – ezek a kecskeméti gyár sikerszámai és persze a 4-essel kezdődő dolgozói létszám.

Kovács András

Pontosan egy éve vette át Kecskemétet a jelenlegi gyárigazgató, [namelink name="Thomas Geier"]. – Szeretem a munkámat Kecskemétet, az embereket, öröm, hogy Magyarország legvonzóbb munkaadójának választottak meg bennünket – mondta szerdai sajtótájékoztatóján.

Három év alatt 3 Mercedes-szel tudtak megjelenni és ez szép teljesítmény.
2014-ről elmondta, több mint 150 ezer autót gyártottak, ez idén a folyamatos 3 műszakkal még tovább nő. A nettó árbevétel 2,8 milliárd euróra emelkedett, a dolgozói létszám pedig mára elérte a 4 ezret.

Tavaly júniusban kezdődött a CLA kombi tesztgyártása, ez a második olyan modell, ami csak itt készül. A CLA több mint 100 ezer vevőt ért el és folyamatos a kereslet, különösen az USA-ban, de több mint 180 országba szállítják.

A három előadó. A szerző felvétele

Az éves sajtótájékoztató három előadója. A szerző felvétele


Sajtolóüzemük már „exportál" is – Németországba, két gyárba is viszik a kecskeméti karosszériaelemeket. Fontos, hogy 300 ezer jármű felett produkált eddig a magyar gyár.

A gyárigazgató elmondta, siker a duális képzés, ebben a Mercedes úttörő szerepet játszik. A közép és felsőfokú képzés is teljesen átalakult, az így végzett ipari tanulók mindegyikének tudnak munkát kínálni Kecskeméten.

[namelink name="Ekkehard Philip"] pénzügyi igazgató beszélt a társadalmi felelősségvállalásáról, a sporttámogatásokról és arról, ki mindenkinek segít Kecskeméten és környékén a Mercedes gyár. Ebben a gyerekprogramok éppen úgy beleférnek, mint a kórházi eszközvásárlás, vagy a Máltai Szeretetszolgálat támogatása.

CLA a gyártósoron

CLA a gyártósoron
A magyarországi TOP százban a nyolcadik lett a Mercedes, ez a következő megmérettetésnél tovább javul - a Dél-Alföldön természetesen az első Kecskemét. Legutóbb 5 millió euró helyi adót utalt át a városnak a Mercedes.

[namelink name="Ingo Fröhlich"], a forgalmazásért felelős Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, világszinten 2,5 millió járművet szállított ki vevőinek a Mercedes 2014-ben – ennyit még sohasem sikerült. A közel 300 ezer Transporter is rekord. 130 milliárd eurós forgalom volt az eladott járművekből, ami ugyancsak az eddigi legnagyobb szám. 280 ezer munkatárs dolgozik a Mercedes sikerén, a márka közel 6 milliárd eurót fordított 2014-ben a kutatásra, a jövő autójába történő befektetésre.

Több mint 300 ezer Mecedes készült már Kecskeméte.

Több mint 300 ezer Mercedes készült már Kecskeméten.
A tavalyi 1884 darabos autóértékesítés rekord, ennyit soha nem adott még el a Mercedes Magyarországon. Idén kétszámjegyű növekedést terveznek – 2015-ben eddig az első a prémiumszegmensben a Mercedes. És ez nincs veszélyben, annyi új modellel jelentkezik idén a márka. Beszélt az elektromobilitásról, a jövő autójáról és a feltöltési infrastruktúra hiányosságairól is.

– Minden piacon megvertük az Audit, a terv, hogy Kecskeméten több Mercedest gyártsunk, mint Győrben az Audi – hangzott el egy kérdésre válaszolva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!