Autó

2014.07.05. 10:06

A ©koda tizenegyedszer a Tour de France szponzora

Idén már tizenegyedik alkalommal támogatja a ©koda Auto szponzorként és hivatalos járműveket biztosító partnerként a Tour de France-t. A világ legismertebb kerékpáros versenye számára 250 autóból álló flottát biztosít.

K. A.

– A ©koda közreműködése a Tour de France versenyén immár tizenegy éve ékköve a márka kerékpáros szponzorációinak – nyilatkozta Werner Eichhorn, a ©KODA igazgatótanácsának értékesítés és marketing területeiért felelős tagja. – A világ legjelentősebb kerékpáros versenyein való megjelenés tartósan erősíti a márka arculatát és ismertségét. A Tour és a kerékpársport támogatása több mint hagyományos szponzoráció. Ez az egész vállalat szívügye, hiszen történetünk a kerékpárgyártásban gyökerezik, köszönhetően alapító atyáinknak, Laurinnak és Klementnek – tette hozzá Werner Eichhorn.

A Tour de France 2014. július 5-én rajtol el Leeds városából – az első három szakasz ebben az évben Anglián keresztül vezet. Összesen 21 szakasz után a versenyzők július 27-én érkeznek célba az előkelő párizsi Champs-Elysées sugárúton. A korábbi évekhez hasonlóan a ©koda idén is a „Fehér trikó" támogatója, amelyet a legjobb, 25 év alatti versenyző viselhet.

Megszokott kép a versenyen

Megszokott kép a versenyen
Március elején a cseh autógyártó további öt évvel, egészen 2018-ig meghosszabbította Tour de France szponzori szerződését. A megállapodás magában foglalja a spanyol körverseny („La Vuelta“) és több további nemzetközi kerékpárverseny támogatását is.

A Tour de France szponzoráció gerincét idén is a tekintélyes ©koda flotta adja. Kereken 250 autó – elsősorban Octavia Combi és Superb modellek – teljesít éjjel-nappal szolgálatot, mint kísérőjármű. Már az együttműködés első évében főszerepet játszott a flotta a versennyel kapcsolatos aktivitásokban. Ezek az autók évről évre hozzávetőleg 2,8 millió kilométert tesznek meg a Tour de France versenyhez kapcsolódóan. 2004 óta a ©koda flottához tartozó autók közel 28 millió kilométert teljesítettek mindenféle műszaki meghibásodás nélkül.

mobil irányító központként

A mobil irányító központ
Emellett minden Tour rajongó láthatja majd a „piros autót", a piros színű ©koda Superb modellt, amely a mezőny előtt halad majd. Ez a gépjármű afféle mobil irányító központként működik majd. A versenyigazgató innen adja meg minden reggel a zöld jelzést, hogy elrajtolhat a mezőny, innen szervezi a pelotonnal kapcsolatos forgalomirányítási manővereket továbbá kommunikál a versenyfelügyelőkkel. Éppen ezért az autót technikai berendezések széles körével szerelték fel, többek között egy négy csatornás rádióval, amelyen keresztül információkat fogadhat és utasításokat közölhet.

Mindemellett a „piros autó" az egyetlen olyan gépjármű, amely az egyes szakaszok célvonalán a versenyzőkkel együtt áthaladhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!