Audi Hungária

2014.08.14. 13:12

Túl szerénynek találják a pápa autóját Dél-Koreában

A katolikus egyház feje egy "mezei" kis Kia kocsiban távozott a repülőtérről Szöulba csütörtökön, amit meglepőpen szerénynek találtak Dél-Koreában.

Meglepően szerénynek találják Dél-Koreában azt az autót, amelyet Ferenc pápa választott magának utaztatására. A katolikus egyház feje egy "mezei" kis Kia kocsiban távozott a repülőtérről Szöulba csütörtökön.

A dél-koreai állami tévé élőben közvetítette, ahogy Ferenc pápa beszállt az egyszerű fekete kocsi hátsó ülésére, letekerte az ablakot - kézzel -, és integet a tömegnek. A pápa kocsiját közrevevő konvoj többi autója szintén fekete volt, ám jóval termetesebb, elegánsabb szedánokból állt.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a pápához hasonló jelentőségű személyiségek szinte kizárólag drága luxusautókkal vitetik magukat Dél-Koreában is, és az utca népe ahhoz a látványhoz szokott. Így most igencsak meglepődött a lakosság Ferenc pápa szerénységének újabb tanúságtételén.

Ez egyre kevésbé jellemző Dél-Korea népére, amely mindinkább hajlamos a hivalkodásra, a gazdagabb réteg előszeretettel láttatja lépten-nyomon jólétét. Ennek jele egyebek közt, hogy felfutóban van a magánoktatás, a plasztikai sebészet és persze a luxusautó.

Ferenc pápa viszont ötnapos látogatása idejére a lehető legkisebb dél-koreai gyártmányú kocsit kérte. Ennek a Kia-típusnak a neve egyébként Soul, azaz Lélek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!