ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. cégprofil

Cégadatok

ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
Körmendi út 92.
Szombathely

Telefon:
Honlap: http://www.enykk.hu/


Cég leírása:

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság megalapításával, közös irányítás alatt működnek Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közösségi közlekedési szolgáltatói. A központ székhelye Szombathely.

Mint az ismeretes, a Volán-társaságok átalakítása a közlekedésért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alatt és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. koordinálásával történik.
A fokozatos átalakítás a közösségi közlekedés hatékonyságának növelése érdekében szükséges a 2010-ben megfogalmazott kormányzati szándék szerint.
A Volán-társaságok többségi tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága 2012. novemberében 6 régiós központi társaságot alapított egyenként 20 millió forint alaptőkével, 3-3 tagú Igazgatósággal és Felügyelő Bizottsággal.
Az átalakítás részeként a jelenleg működő, az Északnyugat-magyarországi régióhoz tartozó Volán-társaságok állami tulajdonban lévő részvényeit – a többi régióhoz hasonlóan – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 72/2013 (III.20.) számú Alapítói Határozatával 2013. március 20-án a régiós központi társaságba apportálta.
Fontos megjegyezni, hogy a folyamat az érintett szakszervezetek bevonásával, azok folyamatos tájékoztatása mellett történik.
A tervek szerint a teljes szervezeti integráció legkésőbb 2014 év végére valósulhat meg. A fúziót követően a régiós társaságok az eddigieknél versenyszempontból felkészültebb vállalatok lesznek, költséghatékonyabban szolgálhatják a közösségi közlekedést, ami a szolgáltatás minőségének javításával az utazók érdekét is szolgálja. A Volán társaságok közös központtal történő működtetésével lehetővé válik a leányvállalatok szervezeti-működési szabályzatainak egységesítése, valamint a folyamatok kialakítása és informatikai összehangolása a közlekedési központ és a társaságok között.
Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., - a Bakony, Balaton, Kisalföld, Somló, Vasi és Zala Volán Zrt.-k többségi tulajdonosaként – jelenleg  1390 db autóbusz és 27 autóbusz-állomás üzemeltetését és 4161 fő munkavállaló foglalkoztatását koordinálja, leányvállalatainak 2012. évi összesített nettó árbevétele  32.698.653 e Ft volt.

Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. fentiek alapján, a 6 régiós társaság közül a legnagyobb összteljesítményt képviseli.
A közlekedésért felelős miniszter, valamint a Volán társaságok között 2004 decemberében közszolgáltatási szerződések jöttek létre, melyek 2016. december 31-ig hatályosak.
A közszolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségek a helyközi menetrend szerinti feladatok ellátására irányulnak. 17 településen az önkormányzatokkal kötött közszolgáltatási szerződés keretében a helyi közlekedést is a társaságok biztosítják.
 
Győr-Moson-Sopron megyében Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban, Vas megyében Körmenden, Sárváron és Szombathelyen, Veszprém megyében Ajkán, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Pápán, Várpalotán, Zircen és Veszprémben, illetve Zala megyében Keszthelyen, Lentiben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen végeznek a társaságok helyi közszolgáltatást.


A(z) ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. állásai

0 Állás

Nincs az Ön által megadott keresési feltételeknek megfelelő feltöltés

Nincs az Ön által megadott keresési feltételeknek megfelelő feltöltés

Feliratkozás állás értesítőre