Három gyermek maradt félárván Enesén, olvasóink segítették a családot

Szomorú karácsonyra készül Enesén a Horváth család, az első ünnepük lesz, amikor nem ülik körbe valamennyien az asztalt. Néhány napja tragédia érte Horváthékat: elvesztették az édesapát. Hirtelen halt meg, a vírus támadta meg szervezetét. Három gyermek maradt félárván.

Cs. Kovács Attila

Forrás: Kisalföld

Fotós: Cs.K.A

Egy jobb élet, a boldogulás reményében kerekedett fel tíz évvel ezelőtt a Horváth család és költözött Enesére. Jól alakultak dolgaik, megtalálták számításaikat. A férj a vasúton dolgozott, az asszony a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál talált munkát. Nevelték a három gyermeket, az ikerlányokat és a kisfiukat. Néhány nappal ezelőtt minden megváltozott, meghalt a családfő. Az édesanya, Horváth Józsefné Anikó próbál megbirkózni az óriási teherrel. A nagy bajban olvasóink anyagi támogatásával siettünk a segítségükre.

– A férjem jó erőben volt, nem betegeskedett. Fejfájással kezdődött nála, aztán egyre rosszabbul lett. Mentőt hívtunk hozzá, kórházba vitték, néhány nappal később pedig meghalt. Pozitív lett a vírustesztje, de más betegsége nem volt. El sem búcsúztunk egymástól, nem tudtunk beszélni. Negyvenéves volt. Az utolsó üzenetében azt írta, nagyon hiányzunk neki. Ő is nagyon hiányzik nekünk. El sem tudom képzelni, mi lesz most velünk – sírta el nagy bánatát lapunknak az asszony.

Férje tehát vasutas volt, Enesén szolgálati lakásban élnek. Az ikerlányok 14 évesek, a fiú 10 éves. Anikó a máltaisok csornai otthonában takarít közfoglalkoztatottként. Azt mondja, hogy magára maradt, kilátástalannak látja helyzetüket. Úgy gondolja, visszaköltöznek a szüleihez.

– Ezt a tanévet még a gyerekek kijárják itt, aztán megyünk haza. Azt hiszem, ez lesz a legjobb megoldás, rájuk számíthatok. Nagyon nem tervezgetek még, hiszen annyi az elintéznivaló. Otthon temetem el a férjemet. Nagyon nehéz most. A gyerekek mennek már iskolába, előttük próbálok erős maradni, de a lányok sokszor felébrednek arra, hogy sírok. Nekik sem könnyű, nagyon szerették az apukájukat. Mindenben számíthattak rá, ahogy én is.

Anikóék anyagilag is nehéz helyzetbe kerültek. Az eneseiek gyűjtöttek már számukra. A Jóakarat hídján át olvasóink 200 ezer forinttal támogatták a szerencsétlenül járt családot. „Köszönöm mindenkinek, aki gondolt ránk, jólesik és a segítség is jól jön” – jegyezte meg Horváth Józsefné.

Alapítványi támogatás

Ha önök is szeretnék segíteni, szebbé, melegebbé, meghittebbé tenni a szeretet ünnepét, adományaikat a november 13-i lapban talált csekken is befizethetik, de átutalással a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámra is eljuttathatják. Az alapítvány segítségét kérők, a rászorulókat ajánlók leveleit a Kisalföld szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A címre vagy az [email protected] e-mail-címre várjuk.

Jóakarat hídja - Győr-Moson-Sopron megye

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!