Adó- és pénzügyeink

2017.12.07. 11:04

Adófizetés a NAV-nál gyorsan és egyszerűen, bankkártyával

Egyre népszerűbb a bankkártyás adóbefizetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain.

Ma már nem kell feltétlenül csekket kitölteni és a postán sorban állni a befizetéshez. 2017-ben Győr-Moson-Sopron megyében eddig 124 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában.

A bankszámlanyitásra nem kötelezett adózók valamennyi fizetési kötelezettségüket teljesíthetik bankkártyával. A befizetéskor nyilatkozni kell, hogy melyik adónemre, milyen összegben számolja el a hivatal a befizetést. Így egyetlen tranzakcióval több adónemen fennálló kötelezettség is teljesíthető. A NAV valamennyi központi ügyfélszolgálatán és egyre több kirendeltségén is elérhető már ez a szolgáltatás.

A bankkártyás adófizetés a vásárlásoknál alkalmazott POS terminálon keresztül történik. A fizetéshez az ismert logókat viselő összes bankkártya elfogadott, függetlenül attól, hogy melyik kibocsátótól (például Visa, MasterCard, Maestro) származik.

A lehetőség egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy Győr-Moson-Sopron megyében idén eddig 124 millió forintot fizettek be az adózók ilyen formában, 19 millió forinttal többet, mint 2016, és mintegy kétszer annyit, mint 2015 azonos időszakában. A legmagasabb egyösszegű befizetés idén meghaladta a 2,8 millió forintot.

Kényelmes és egyszerű módja a fizetési kötelezettségek teljesítésének a bankszámláról utalás is, ez esetben fontos a közlemény rovatban az adóazonosító jel feltüntetése.

További információk a bankkártyás befizetésről a NAV honlapján, a 35. számú információs füzetben olvashatók.
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Címkék#NAV
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!