Adó- és pénzügyeink

2017.03.06. 11:37

A legtöbben sms-ben kérik adóbevallási tervezetük postázását

Az eddig beérkezett adatok alapján már 17 ezren kérték Győr-Moson-Sopron megyében a NAV-tól, hogy postázza ki adóbevallási tervezetüket.

Akinek nincs ügyfélkapuja, március 16-ig még kérheti a postázást. Az ügyfélkapuval rendelkezők pedig március 15-től online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonon is.

Akinek még nincs ügyfélkapuja, érdemes nyitnia, mert ügyfélkapuval már 2017. március 15-től megtekintheti, szükség esetén online kiegészítheti, módosíthatja a NAV által készített adóbevallási tervezetét. Az ügyfélkapu regisztrációhoz – ami mindössze néhány percig tart és a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain is elvégezhető – személyazonosító igazolványra és érvényes e-mail címre van szükség.

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők bevallási tervezetük postai megküldését 2017. március 16-ig kérhetik adóazonosító jelük és születési dátumuk feltüntetésével a NAV honlapján, sms-ben, írásban, formanyomtatványon, telefonon vagy személyesen. Az sms-t a 06-70/717-7878-as számra kell küldeni. Az üzenetben az adatokat szóközzel elválasztva kell megadni a következő sorrendben: SZJA adóazonosító jel születési dátum pontok nélkül (ééééhhnn) pl. SZJA 8888888888 19800101

Mivel a törvényben meghatározott határidő munkaszüneti napra, március 15-ére esik, ezért még egy napot nyernek az adózók, vagyis még március 16-án is jelezhetik, ha kérik a bevallási tervezetük postázását. A beérkezett igénylések alapján az ügyfélkapuval nem rendelkezők az adóbevallási tervezetet 2017. május 2-ig kapják meg postán. Március 16-a után a postai megküldés már nem kérhető, a tervezetet papír alapon már csak személyesen az ügyfélszolgálatokon lehet kérni.

Győr-Moson-Sopron megyében eddig 17 ezren kérték a NAV-tól, hogy postázza ki bevallási tervezetüket. A legnépszerűbb benyújtási mód az sms, a kérelmek több mint fele így érkezett be. A NAV honlapján elérhető webes űrlapon, valamint a személyesen benyújtott kérelmek aránya húsz-húsz százalék. Az igénylők mindössze négy százaléka küldte be postán a nyomtatványt.

Fontos, hogy mindenki nézze meg a NAV által készített tervezetet ügyfélkapun vagy kérje annak postai megküldését, mivel az állampolgárok felelőssége, hogy a bevallásban minden jövedelmük pontosan szerepeljen.

Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Címkék#NAV#szja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!