Adó- és pénzügyeink

2014.04.08. 09:50

Tavaszi NAV akciók - Gumisokhoz is eljutnak

Az adórevizorok és pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak a vendéglátó szolgáltatók, ruhatisztítási és vasalási szolgáltatásokat nyújtók, gumikereskedések vizsgálatára.

Két hete kezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaszi ellenőrzéssorozata, melynek során az adóellenőrök és a pénzügyőrök a kijelölt szolgáltatások körében, valamint a tavaszi rendezvényekhez, húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan fokozott ellenőrzéseket tartanak a Nyugat-dunántúli régióban is. A tavaszi ellenőrzéssorozat május 2-ig tart.

Az adórevizorok és pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak a vendéglátó szolgáltatók, ruhatisztítási és vasalási szolgáltatásokat nyújtók, gumikereskedések és az ehhez kapcsolódó szervízhálózatok, továbbá személyszállítási tevékenységet folytatók vizsgálatára, de különösen érdemes odafigyelni a dísznövény- és virágkereskedőknek, szépészeti szolgáltatásokat nyújtóknak és az interneten kereskedőknek is.

Az ellenőrök megjelenésére számítani lehet majd a piacokon, vásárcsarnokokban is, ahol – különösen a húsvét előtti időszakban – elsődlegesen a húsáru, sonka, tojás és egyéb szezonális termékek tekintetében végeznek ellenőrzéseket.

A nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésének ellenőrzése mellett az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét, valamint a forgalmazott árucikkek eredetét is vizsgálják a revizorok. Az ellenőrzések alkalmával vizsgálják az online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítését is, illetve szükség esetén segítik, tájékoztatják az adózókat az önkéntes jogkövetés elősegítése érdekében.

A rendszeres és akció jellegű ellenőrzések fő célja továbbra is a közteherviselés szélesítése, az önkéntes jogkövetés elősegítése, a prevenció, a fekete-, illetve szürkegazdaság csökkentése, a tisztességes adózók védelme, a szándékos adóelkerülés feltárása és büntetése.

Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!