Adó- és pénzügyeink

2013.11.13. 14:00

A késedelmi pótlék fizetésének módjai

Figyelem: november 15-én lejár a határidő!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által 2012-re megállapított – az érintetteknek augusztus 1-jétől folyamatosan eljuttatott értesítőkben szereplő – késedelmi pótlékot legkésőbb 2013. november 15-ig kell megfizetni a 10032000-01076985 számú költségvetési számlára.

A késedelmi pótlékot a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezettek (főként gazdasági társaságok, áfás egyéni vállalkozók) belföldi pénzforgalmi bankszámlájukról átutalással rendezhetik. Az átutalási bizonylat közlemény rovatában célszerű az adószámot feltüntetni.

A magánszemélyek a késedelmi pótlékot csekken, átutalással, valamint a nagyobb ügyfélszolgálatokon bankkártyával is fizethetik.

A befizetéshez szükséges csekkek telefonon igényelhetők a NAV Általános Tájékoztató Rendszerében a 40/42-42-42 számon, továbbá beszerezhetők a NAV ügyfélszolgálatain, kirendeltségein.

Túlfizetéssel rendelkezők a késedelmi pótlékot adónemek közötti átvezetéssel is rendezhetik a 17-es számú, „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatvány benyújtásával.

Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!