Adó- és pénzügyeink

2013.05.15. 10:24

Adóbevallás máj. 21. - Adjon 1+1 százalékot

Május 21-ig még felajánlhatja a személyi jövedelemadója 1+1 százalékát.

2013. május 21-én jár le a 2012. adóévi személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására nyitva álló törvényi határidő.

Amennyiben még nem tett 1+1 százalékos felajánlást és a személyijövedelemadó-bevallását sem juttatta el a NAV-hoz, akkor a felajánlását megteheti a bevallása részeként benyújtott EGYSZA lapon. A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó EGYSZA lap megtalálható a bevallási nyomtatványcsomagban, illetve letölthető a NAV honlapjáról az internetes bevalláskitöltő program részeként is. Abban az esetben, ha a bevallását elektronikusan küldi be, annak részeként a rendelkező nyilatkozatait is eljuttathatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül.

Amennyiben az adóbevallási nyomtatványon vagy az egyszerűsített bevallási lehetőség választásával egyidejűleg nem rendelkezett a személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról, illetve a rendelkező nyilatkozatait elmulasztotta átadni a munkáltatójának, akkor is lehetősége van még felajánlást tenni az alábbi módokon.

A rendelkező nyilatkozatok a bevallás módjától függetlenül postán, vagy személyesen lezárt - a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott - borítékban, vagy
elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül önállóan is eljuttathatók a NAV-hoz 2013. május 21-ig.

A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó 12EGYSZA lap internetes kitöltő programja letölthető a NAV honlapjáról, amellyel lehetősége van elkészíteni a rendelkező nyilatkozatait papíron vagy elektronikusan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!