A mi vidékünk

2013.09.12. 13:17

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba szervezése, így az érintett kormányzati, önkormányzati és civil közreműködő, gazdálkodó és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, információs és együttműködési hálózatba szervezése, tevékenységének összehangolása.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat célja

A vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása, a gyakorlat-orientált térségközi és nemzetközi kapcsolatok kiépítése, a magyar nemzeti érdekek és értékek európai képviselete.

Hogyan lehet részt venni a hálózat munkájában?

A hálózat fokozatosan kiépülő szolgáltatásait és az információs adatbázis nyújtotta előnyöket regisztrálást követően lehet elérni. Nincs tagdíj, a regisztrálás nem jelent kötelezettségeket. Regisztrálhat minden, vidékfejlesztésben érdekelt vagy érintett nagykorú belföldi természetes személy, önkormányzat, mikro-, kis- és középvállalkozás, nyilvántartásba vett egyesület, társadalmi vagy érdekképviseleti szervezet, felsőoktatási intézmény, szakmai és gazdasági kamara, egyház. Regisztrálni a www.mnvh.eu honlapon lehet vagy személyesen a megyei MNVH referensnél.

A regisztráció előnyei

 • Az MNVH rendszeresen megjelenő hírleveleiből értesül az éves cselekvési terv eseményeiről, a várható rendezvények, továbbképzések és konferenciák témáiról valamint azok fontosabb szakmai hozamairól.
 • A regisztrált személy vagy szervezet képviselője részt vehet továbbképzésen és nemzetközi tapasztalatcsere programokon.
 • Megismerheti mások hasonló szakterületen végzett jó gyakorlatát bel- és külföldről, vagy közreadhatja, bemutathatja a saját kifejlesztett gyakorlata eredményeit.
 • Vállalkozók, szervezetek, LEADER csoportok meghatározott témákban egymás közötti és térségközi kapcsolatokat kezdeményezhetnek, amelyhez szakértők segítségét kérhetik.
 • Résztvevője és építője lehet a LEADER Helyi Akciócsoportok nemzetközi kapcsolatainak, közös projekteknek.
 • A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke a megyénkben élő Dr. Medgyasszay László, a főtitkári pozíciót Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid tölti be.

   

  2013. februárjától megkezdte működését a megyei referensi hálózat, melynek munkatársai megyei szinten, a térség igényeihez igazodva látják el a hálózat képviseletét.

   

  Megyei MNVH Információs Pont

                                                                                 Székely Rita

  Győr- Moson- Sopron megyei MNVH referens

  Iroda: 9024 Győr, Kálvária út 1-3.

  +36-30/204-9824, [email protected]

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!