Három hónap a ˝hármasokról˝

˝Soha ne nézz vissza, ha nem tudsz örülni, soha ne nézz előre, ha nem tudsz álmodni!˝

A 3-as úgynevezett meseszám, ám bízom benne, hogy idén a Győri ETO FC-t illetően szerencseszám is lesz. Egyrészt, a klub jubileumokat ünnepelhet, ötven éve, 1963-ban szerezte az első bajnoki címét, míg harminc esztendeje, 1983-ban az utolsót. 2013-ban pedig nagyon közel áll ahhoz, hogy a dícső, örömteli múltat megismételve, a hosszú ideje dédelgetett álom valóra váljon. Másrészt, a tavaszi idény bő 3 hónapjában 3-as feladat előtt áll az együttes, hiszen a bajnoki aranyérem megszerzése mellett a Magyar Kupában és a Liga Kupában is nagy céljai vannak a gárdának.

A felvezetés kész, hiszen a bérletakción, a szokásos szezon előtti szurkolói ankéton túl, a múltra, a legendákra emlékezve két jubileumi est is lesz az ETO Hotelben - február 20-án és március 6-án -, s már az is bizonyos, hogy május 12-én, az ETO-FTC rangadó napján ünnepelhetjük majd az egykori győri bajnokokat. A zöld-fehér szimpatizánsok "éhségérzetét" mi sem jelzi jobbban, minthogy a Happy Gang együttes "ETO-álmodozás" című számát két hét alatt több, mint tízezren tekintették meg a Youtub-on. Szóval a körítés, pontosabban a köret elkészült, a főételt pedig természetesen a csapatnak kell szervíroznia, amely egyébként télen bő 3 hetes egyiptomi és törökországi edzőtáborozással készült fel a tavaszi hadjáratra.

Kemény napokon van túl a társaság, ám vezető, edző, játékos egyaránt tisztában van azzal, hogy az elkövetkezendő 3 hónap jó esetben akár az egész életüket meghatározhatja. Beírhatják magukat az immáron 109 éves klub történelmébe, legendákká válhatnak, példaképek lehetnek. Bár a következő 3 hónap alatt még sok víz lefolyik majd a Rábán, az ETO-táborban mindenki abban bízik most, hogy hosszú-hosszú böjt után, májusban végre nem "befürdés" lesz, hanem boldogságban úszkálás. A klubon belül van, aki kimondja az álmait, a céljait, s van, aki a babona miatt magában tartja, ám azzal mindenki egyetért: ez tipikusan az a dolog, amiről nem beszélni kell, hanem csinálni!

Persze, azon az állításon sem lehet vitatkozni, hogy mindig a következő feladatra kell koncentrálni, jelenleg: Eger, Kispest, Kaposvár... Lépésről lépésre kell haladni, ráadásul úgy, hogy az ellenfelek vélhetően mindent elkövetnek azért, hogy az ETO nagyon megszenvedjen az általa tervezett célbaérkezésig. Tehát valószínüleg nem fáklyás menet vezet a tüzijátékig, ám erre senki nem is számított. Ahogy mondani szokás tehát, csapjunk bele a lecsóba! Azt javaslom, azt kérem, az ETO-család minden tagja vegyen most egy mély levegőt, s az elkövetkezendő 3 hónapban összefogva pályán és pályán kívül, mutassuk meg országnak-világnak, milyen is a győri virtus!

 "A tevékenység, amit szenvedéllyel teszünk, egyben különbözik attól, amit anélkül: az eredményében."                                                                                                                                                     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!