Jöjj vissza Tiszakécske!

Ha szombat, akkor Szombathely, viszont, ha utolsó is, de nem végső.

Az egyszerűbb értelmezhetőség kedvéért: a hétvégén a Haladás otthonában játssza idei záró bajnoki mérkőzését a Győri ETO FC. A csapat őszi teljesítménye mindenképpen kitűnő, hogy aztán az osztályozásnál az ötöst sikerül-e csillagossá tenni a zöld-fehéreknek, a vasi megyeszékhelyen kiderül...

Az viszont nem kérdés, hogy a szezon győri szempontból fáklyásmenetként minősíthető, hiszen a bajnokságban való szárnyaláson túl a Magyar Kupában és a Liga Kupában is remekelt az együttes. A három fronton való menetelésre már nagyon régen volt példa, mintahogyan az is tény, utoljára pontosan tizenöt éve sikerült őszi elsőként zárni az idényt az ETO-nak. Mivel vannak és remélhetően lesznek is azonosságok a másfél évtizeddel ezelőtti történések között, talán érdemes felidézni, hogy annak idején a zárófordulóban, konkrétan 1997. november 23-án miként is vált győri zarándokhellyé egy Bács-Kiskun megyei kisváros, Tiszakécske.

Akkor és most!

Akkor 18 csapatos volt a magyar labdarúgás élvonala, tehát tizenhét mérkőzés várt egy szezonban az együttesekre. Most csak 16 csapat van az elsőosztályban, viszont a tavaszról előrehozott két forduló miatt szintén tizenhét bajnoki találkozót tudnak majd le az érintett gárdák.

Akkor a következő adatsor állt a táblázat tetején: 1. Győri ETO FC 17 25-11 38. Most az utolsó csata előtt az alábbi statisztika látható a tabella élén: 1. Győri ETO FC 16 34-14 37.

Akkor a jelenleginél kevesebb volt a lőtt és a kapott gólunk is, s mindössze két pont volt a győri előny az Újpest előtt. Most logikusan az akkorinál több a lőtt és a kapott góljaink száma is, viszont az előnyünk biztosan több lesz az MTK előtt. Szombathelyi döntetlen esetén pontszámban hasonló lesz a mai helyzet, győzelemnél viszont rekord döntésről beszélhetünk.

Akkor esős, ködös idő volt. Most megint várható csapadék, akár havazás is lehet.

Akkor nem kevesebb, mint kétezer (!) győri szurkoló kelt útra, hogy buzdítsa kedvenceit. Most az előrejelzések alapján közel sem lesz tele a vendégszektor, ám abban bízhatunk, hogy a mérkőzés alatt ugyanolyan hangos, a találkozó után pedig hasonlóan boldog lesz az ETO-tábor, mint tizenöt esztendővel ezelőtt.

Akkor Reszeli Soós István kezdőtizenegye így festett: Molnár - Korsós, Lakos, Stark - Mracskó, Puglits, Csató, Salagean - Fodor, Fehér, Vayer. Most Pintér Attila várhatóan az alábbi csapatot küldi pályára: Sztevanovics - Svec, Lipták, Takács, Völgyi - Pátkai, Kamber, Trajkovics - Koltai, Strestik, Varga.

Akkor azt tudom, hogy idegenben 2-1-re győzött az ETO, de nem nagyon emlékszem a hazaútra. Most... Gondolom nem vagyok egyedül, aki arra vágyik, hogy  2012. december 1-én, Szombathely legyen számomra az "újkori" Tiszakécske. 

Akkor már azon sem izgulok, hogy most éppen miként érek haza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!