Egy taps és más semmi...

Tény, az őszi idény az ETO-ról szólt, mint, ahogyan az is, hogy erről talán éppen Győrben vettek legkevésbé tudomást.

A őszi szezonnak vége van, az évnek viszont még nincs, hiszen élvonalbeli labdarúgó-bajnokságunk egyik érdekessége, hogy két tavaszi fordulót előre hoztak az őszre, pontosabban a télre. Hogy ennek a két plusz találkozónak majd mely csapatok örülnek, s melyek nem, egy bő héten belül kiderül...

Egy biztos, Győrött szinte tragikus eseteknek kellene történnie az elkövetkezendő napokban ahhoz, hogy ne nagy boldogsággal értékeljük az őszi idényt, amely sok szempontból is bekerül a klub aranykönyvébe. Pedig enyhén szólva döcögősen indult a történet a pályán és a pályán kívül egyaránt, s bizony augusztus elején még nem úgy tűnt, hogy 2012 ősze az ETO FC menetelésétől lesz hangos. Pintér Attila vezetőedző együttese azonban egyszer csak rálépett a gázpedálra, amelyről azóta sem vette le a lábát. Látványos, gólgazdag sikerek, bravúros győzelmek, remek egyéni teljesítmények, fegyelmezett csapatmunka jellemezte a szezon során a gárdát, amely jelenleg elvitathatatlanul az ország legjobbja. Az őszi bajnoki elsőség kivívása mellett a zöld-fehérek arra is gondosan ügyeltek, hogy a Magyar Kupában és a Liga Kupában is szépen lépegessen előre. Mindenképpen kiemelendő, hogy a csapat észrevehető hullámvölgy nélkül játszotta végig a szezont, s a kritikus helyzetekben is higgadt tudott maradni. Ráadásul, amilyen örömteli volt, hogy a válogatott keretbe például egy alkalommal négy győri futballista is meghívást kapott, annyira drámainak bizonyult a meghatározó játékosok hosszan tartó sérülése. Most viszont ez sem tudta megtörni az ETO-t, ami egyértelművé tette, ez a társaság, több, mint csapat!

S a csapat most megkezdheti az évvégi visszaszámlását, hiszen négy tétmérkőzés van még hátra az esztendőből. A Liga Kupában idehaza a Honvéd ellen egy pontszerzés biztos továbbjutást érhet, míg a Magyar Kupában a négy gólos győri előny ledolgozására maximum atomnyi esélye van a Paksnak. Ellenben a két bajnoki mérkőzésen nem lankadhat a koncentráció, hiszen a Debrecen és a Szombathely elleni találkozók igazi presztízscsatának számítanak. Maradjunk egyelőre a Lokinál, amely szombaton látogat Győrbe, s amely együttesben az aktuális magyar bajnokot tisztelhetjük. Nem véletlen a "tisztelet" szó, mert aki arra gondol, hogy az egymásutáni négy bajnoki - és egy kupavereség után érkező DVSC könnyű préda lesz, az nagyot téved. A debreceni gárda bizonyosan nem félénk nyusziként, hanem sebzett oroszlánként érkezik majd az ETO-stadionba. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy a találkozó esélyese, helyezése és formája alapján, nem a győri csapat, amely ráadásul sikere esetén már most kiiktathatná egyik fő riválisát az aranyéremért folytatott vetélkedésből. Szóval, a tét nagy, de az e fajta nyomást eddig remekül viselték Koltaiék, akik tisztában vannak vele, abszolút nem mindegy mennyi pont kerül a karácsonyfa alá.

Tény, az őszi idény az ETO-ról szólt, mint, ahogyan az is, hogy erről talán éppen Győrben vettek legkevésbé tudomást. Éppen ezért most nem "mozgósítok", nem használok nagy szavakat, hogy "mindenki a stadionba", egyszerűen leírom: szombaton 14 órakor Győrött, az őszi első játszik a bajnokkal, azaz ETO-DVSC rangadó lesz.

Aki úgy gondolja, hogy neki jelent valamit az ETO FC, az biztosan ott lesz a lelátón, ha más nem azért, hogy az elmúlt szezonért legalább egyszer megünnepelje a csapatot. S, hogy újra csak egy kissé átírt sláger szöveggel fejezzem be soraimat, kedves "szurkolótársaim": egy taps és más semmi, a vágyam csak ennyi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!