Hát, Németh Szilárd, nem félek,

még a nagy bejelentés után sem, amit Orbán Viktor tett Tusnádfürdőn.

Németh Szilárd jó ember. Legalábbis gondolom, méghozzá onnan, hogy amit kinyilatkoztat, biztosan önszántából teszi, mert mondták neki.

Örökösen macerál Németh Szilárd, de ezzel a világon semmi baj, ahogy azzal sincs, hogy elengedi magát, a némethszilárdok ilyenek. Nem talál ki ő semmit, inkább úgy gondolom, olvassa a belső levelezésben, mint végfelhasználó, aztán hangosan visszamondja. De ezzel sincs gond.

Újságíró vagyok, önszántamból. Ezt nem gondolom. Tudom. S ezzel sincs az égvilágon semmi gond. Elengedem magam, ötletelek, írok, olvasok. Önszántamból, nem azért mert mondták. Legfőképp nem azért, mert Németh Szilárd új típusú újságírást képzel.

Azt meg pontosan látom milyet: azt a fajta újságírót képzeli, aki amolyan üdvöske, aki szárnyra kap, ha virágzik a pitypang, vagy aki alá mindig betolnak valamilyen sajtóterméket, csapkodnivalónak.

2015. március tizenötödikét (M1 tv milliárd közpénzből fércelve) nevezem a magyar média "modern megújításának". A nap, amikor hatalmas dübörgéssel útjára indult a legújabb kori fideszes amatőr propagandagépezet. Magyarán, Orbán Viktor holdudvarának egyik része, amely úgy gondolta ért a médiához, új nyilvánosságot kezdett glancolni. (Emlékeznek, amikor ez a szakértő/végrehajtó társaság még azt is kitalálta, hogy facebook-ot, youtube-ot adóztat? Közben pedig újságírókat pisiltet reggelente, mert azok füveznek?)

Aztán kitették a Népszabadságra, hogy "Ti, megszüntetek", vásároltak, terjeszkedtek, integráltak, átalakítottak, s most meg jönnek, hogy mindenki soros-maffiózó, aki nem valamelyik Mészáros vagy Vajna médiabirodalom nagyhangú publicistája.

A brazil szappanoperákra hasonlító fideszes médiapuccs leginkább egy szakmaiatlan, Németh Szilárdokkal teletűzdelt fokozatosan növekvő réteg lett.

De nem félek.

Alapjáraton az egészben ez a legszebb: nem félek a németszilárdoktól, önszántamból nem félek, pedig mondják, hogy Orbán Viktor tusnádfürdői kinyilatkoztatás óta, most épp vadásznak is az újságírókra, mint szegény erdélyi medvékre.

Majd rájönnek, a medve nem játék, s az újságíró sem...

Csak az a kár, hogy némethszilárdokból nem lesz létszámstop és nincs zéró tolerancia. Valaki mindig némethszilárdosoni akar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!