Ez a szoci-népszabis találka Győrben csak nekem furcsa?

Meghívta Kránitz László szocialista politikus a Népszabi utolsó főszerkesztőjét Murányi Andrást egy jót dumcsizni Győrbe.

Kránitz László ugyanis nem csak megyei szocialista politikus (MSZP), hanem a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnöke is, annak az alapítványak, amely eladta a Mediaworks-nek a szocik kisebbségi részét (közel 28 százalék) az újságból 2015-ben. Hát, nehezen varr az ember gombot erre a talákozóra.
---------

A Szabad Sajtó egy pártalapítvány. A Népszabadság eladását a Szabad Sajtó Alapítvány hosszú évek óta tervezte, ez jól nyomonkövethető a hvg.hu-n található címkefelhőből >>

----------

Számomra már az önmagában hatalmas kérdőjel volt mindig, hogy a fészkes fenében nem sikerült a politikát már rég kitenni az oszágos napilap tulajdonosai közül, mondjuk a rendszerváltás első napján: ez lett volna az alapkövetelmény még ebben a keleti-közép-európai kis demokráciában is. (Még azt is el tudom képzelni, hogy a 2015-ös részvény-eladás után, végre felsóhajtottak a Népszabinál: ó, függetlenség! végre nincs a tulajdonosi körben politikai párt.)

Végül az alapítvány jó érzékkel annak a Mediaworks-nek adta el a Népszabadságot (2015-ben), amely 2016 októberében egyik percről a másikra zárta be a lapot. Hogy a kisebbségi tulajdonos alapítvány mennyit kapott, az nem derült ki.

Csütörtökön (március 30.) pedig az MSZP szervezésében Murányi András, a Népszabadság utolsó főszerkesztője vendégként érkezik Győrbe, ahol Kránitz László megyei szocialista politikus fogadja. Nem lepődnék meg azon, ha Murányi Andrásnak több bátor kérdése lenne a szocialista politikushoz, mint fordítva, ha már egyszer a programsorozat a Feketén-fehéren nevet kapta.
------------------------------------






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!