2017. január 2. - Kezdődjön a lázadás éve a Nyárfa utcában!

"Az egyetlen forradalmár vagyok a városban"

Túl vagyunk kétezer-tizenhaton. Január másodikán már ködbe vesztek az újévi fogadalmak is. Eltakarítottuk a romokat, amit maga után hagyott milliónyi perc, mert lázadunk tegnaptól, s a múló időre kenjük gyávaságunk.

Foly. köv.: bámulom magam kicsit fogmosás közben reggel a tükörben, itt nincs semmi művi szórakoztatás, peepshow, céllövölde, dáridó, csacsogó csitrik, fergeteges és szemkápráztató.
Aztán mesélek. Túl egyszerű történeteket. A királylányokról, akik elhiszik a békákról, hogy hercegek, de náluk szívtelenebb emberrel még nem találkozott a hallgatóság.

Üvegpohárból kortyolgatom a reggeli teát. Eszembe jut, mikor egy nagyáruházban rábukkantam. Tudtam, hogy bóvli, és pár mosogatás után lekopott róla a matrica. Ebéd, ahol egy kanállal kevesebb csilingel a tányérokon. Délután ismét mesélek a meleg szobában. Felolvasom. Még bólintok egyet, álmodom, kéz fogja a kezet.

Semmit se próbálok ki január másodikán. Mégis azt érzem mintha elfogytak volna az ötletek.

"Az egyetlen forradalmár vagyok a városban" - dúdolom a Kispál és a borz dalát már két napja. :)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!