Ez már nem pofon, ez a sajtószabadásg sárba tiprása!

"A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakba rakjuk össze, amilyenbe akarjuk" - írta George Orwell 1984 című művében.

A sajtószabadság legsötétebb napja - Bezárták a Népszabadságot >>

Ugye az Egri csillagokból megvan az a sztori, ahogy a török bevette Budát. Hasonlóan bánt el a tulajdonos a Népszabadság című napilap munkatársaival.

"Kedves követőink! A Népszabadság szerkesztősége a nyilvánossággal egyidőben értesült róla, hogy a lapot azonnali hatállyal bezárták. Első gondolatunk, hogy ez puccs" - írták a Facebook oldalukon, amely még működik.


Első ránézésre egy dolog már most nyilvánvaló: a tulajdonos üzleti érzéke nulla, látszik ez abból, hogy az online kiadásat is bezáratta.


"A hatalom abban rejlik, hogy az emberi lelkeket darabokra tépjük, s aztán olyan új alakba rakjuk össze, amilyenbe akarjuk" - írta George Orwell 1984 című művében.

(folyt.köv.) mert arról ne legyen kétségeink, hogy a magyar államgépezet most nagyokat tapsol.

Természetesen lehetett tudni, hogy egy tulajdonos, aki a profitban érdekelt, nem tűri sokáig, ha veszteséget termel a lapja. De egy tulajdosonak azt is tudnia kell, hogy ha akárcsak egy lapszám is kimarad, onnantól végleg eláshatja a termékét. Mindezt megtetézni az online felület bezárásával, az utolsó szög a koporsóban. A híreket böngészve, szándékos volt a tulajdonos döntése, előre eltervezte lépéseit, nem hirdetett békés átmenetet: kitette a ZÁRVA táblát.

Ahogy azt is látta mindenki, hogy a kormánypárt emberei sündörögnek a cégcsoport körül, és a jól menő regionális lappiacra vetettek szemet.

A Népszabiból is kihoznak majd valami nagyon király(i) cuccot, mint ahogy a TV2-ből is sikerült :)

---------------------------------

Nézzük a hatalom oldaláról!

Vajon ezekről a számoktól ijedt meg a kormány és Orbán Viktor? Nem hinném, bár tény, az internetadó esetében és a vasárnapi boltbezárások után is összerezzentek és gyorsan léptek, visszafelé.

A MATESZ 2016. II. negyedévi gyorsjelentése szerint a Népszabadság példányszáma

Nettó nyomott 47764
Összesen aktívan vásárolt 36938
Összesen értékesített 37134
Összesen terjesztett 37669

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!