31500 kivándorló, de hol késik Rogán, Lázár vagy a külügyben járatos Szijjártó és a Fidesz

remekbe szabott kommunikációs villámgyors reakciója, hogy tavaly 31.500-an léptek le az országból, hogy külföldön keressenek munkát?

Vagy előbb a Statisztikai Hivatalt kell rendbetenni, hogy hasonló adatokat legközelebb véletlenül se adjanak ki?

A hír lényege, hogy tavaly minimum 31.500 magyar állampolgár távozott legalább egy évre külföldre, majdnem másfélszer annyi, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben >>

Az emigráns magyarok 44 százaléka 30 év alatti, 77 százaléka pedig még nincs 40 éves.

" target="_blank">A számoknál azonban elkeserítőbb, ami a kisalfold.hu hozzászólásaiban olvasható >>

Persze az is köztudott, mióta Orbán Viktor kimondta, hogy "az EU-s tagállamokon belül szabadon lehet mozogni turistaként, vagy munkavállalóként, így az Európai Unióhoz tartozó országokon belül nem beszélhetünk sem bevándorlásról, sem kivándorlásról, hiszen "egy, közös akarattal létrehozott gazdasági téren belül mozgunk".

Magyarországot a jobb megélhetés reményében hagyják el a fiatalok, dolgozni mennek vagy mennének, a tisztességes fizetésekért - nem nagy titok ez, közgaszgász diploma nélkül is kikövetkeztethető, ezt kéne tudomásul venni legelőször a kormányzatnak és a Fidesz-nek, de sajnos, még eddig sem jutottak.

Update: jut eszembe, a híres-neves ellenzéknek sem jutott eszébe semmi érdemi, az üggyel kapcsolatban, pedig itt a nyugati határszélen osonnak ki a magyar fiatalok Ausztriába és Németországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!