Új TV: 15-dik március, 2015=1984

Orbán Viktor tévéje, a királyi, de nem a királyé, átalakítva épp vasárnap, amikor már bolt is zárva, a nemzeti ünnepen indul világ, ország, járáshódító útjára. Mindezzel közelebb hozva Orwell 1984 című művének látomásait.

Láttuk, a rendszerváltás óta, hogy a magyar közszolgálati tévével az aktuálpolitika semmi nem tudott kezdeni, viszont nagyszerűen sikerült bebetonozódnia a székházakba.

Próbálkozott ugyan, de a különböző színű garnitúráknak arra futotta, mint egy rulett asztalnál ülő kezdőnek, szórta a pénzt pirosra-feketére-párosra-páratlanra, de Vegasból nem hogy a hazaútra, de még a szállodaszoba számlájára sem futotta. Pedig nagy tervek voltak, minimum négyévente.

Napjainkban, amikor nagy erőkkel dübörög az új médiaharc, a jobboldal újraoszt, lapot, csatornát, s továbbra is természetesnek veszik, hogy korlátok és korlátozások nélkül ülhetnek a nappalinkba. (Ha hagyjuk, és el nem kapcsolunk.)

Gyanítom, az M1-en marad csak mese habbal. Kapunk egy igazán, kivételesen és precízen átgondolt csatornát, hiteles, pontos, független, naprakész, szórakoztató és közszolgálati televíziót, a napi hangulatjelentések helyett.

Ne legyen illúziók, nem fogunk, de akkor meg minek nekik és nekünk tévé?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!