A lapítók és Szijjártó Péter bukása

Amíg Magyarországon rendszeresen frissítve hozza nyilvánosságra a NAV az adótartozók feketelistáját névvel, lakcímmel, addig a korrupciógyanús kormányalkalmazott lapíthat.

Többről szól a történet, mint hogy 6? kormányközeli vagy kormányalkalmazottat kitiltottak az Amerikai Egyesült Államokból korrupciógyanú miatt. Nézzük sorban!

Az a kormánytag, esetünkben Szijjártó Péter, aki már szombaton a teljes nyilvánosságot sürgeti, de kedden még semmi nem történik a hozzá tartozó külügyi tárcánál, azon kívül, hogy Lázár János néhány félmondatban próbál mentegetőzni a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, az Egyesült Államok által meghozott beutazási tilalommal kapcsolatban, az nem való külügyminiszternek.

Ami tudható

"Hat érintettje van az Egyesült Államok által korrupciógyanú miatt elrendelt beutazási tilalomnak, mind a hatan a kormány alkalmazottai vagy kapcsolatban állnak a kormánnyal - mondta hétfőn André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivő."
Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a magyar kormány továbbra sem tudja, hogy kik ellen és miért rendelt el beutazási tilalmat az Egyesült Államok.

Vagyis a magyar kormány továbbra is játssza a hülyét: hiszen pontosan tudják, hogy az USA-nak nem szokása névsort kiadni a kitiltottakról, ennek nyilvánosságra hozatala napokkal ezelőtt Orbán Viktor kormányának lett volna a dolga.

Mert amíg Magyarországon feketelisták készülnek magánszemélyekről a NAV irodáiban névvel, pontos lakcímmel, negyedévente frissítve azokról az állampolgárokról, akik milliós adótartozást halmoztak fel, addig a kormányalkalmazott miért lapíthat?

Ráadásul a NAV feketelistájára baromi könnyű felkerülni, elég 10 milliós adótartozás, s már repülnek is az adatok a világhálóra, amivel nem is lenne gond, ha ugyanez vonatkozna kormányalkalmazottra is, ha gyanúba keveredik. Az ártatlanság vélelmével pedig kár takarózni: az adótartozót sem kérdezi meg a NAV, hogy szeretné-e a listán látni a nevét, mielőtt egy bírósági ítélet jogerősen adótartozónak nevezné, egy kormányalkalmazottnál/közszereplőnél pedig a minimum lenne, hogy (korrupció) gyanúba sem keveredik.

Hát nem szép, tipikus magyar történet? Made in Hungary. A sztori egy olyan országból, ahol a közhely azt tartja, korrupció az, amiből kihagynak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!