Levelet kaptam lájf, Orbán Viktor küldte lájf

Ha vasárnap nem megyünk szavazni, azzal a pártok nem veszítenek, csak mi, választópolgárok.

Azt írja a miniszterelnök levelében, komoly érdemeim vannak abban, hogy átütő győzelmet aratott. Pedig hozhatta volna a kis pénz, kis foci, nagy pénz nagy foci szófordulatot is, és elmagyarázhatta volna a miniszterelnök, hogy az országgyűlési választásokban nagy lóvé volt, az európai választásokra pedig egy vasat sem ad az unió, így a kampány, a pártok érdeklődésének hiányában elmaradt.

Mert nagyjából ez a hozzáállás jellemezte a magyar politikát április hatodika után, az "átütő győzelem" és a hatalmas vereség másnapjától május 25-ig.

Orbán Viktor levelében arra is kér, hogy "üzenjük meg együtt Brüsszelnek: több tiszteletet a magyaroknak!"

Csakhogy a vasárnapi EP választás nem erről szól, hanem nagyjából arról, hogy folytathatja-e a néppárt az unió vezetését, vagy át kell adniuk a helyet a szocialistáknak, no és arról, tovább erősödnek-e a szélsőségek.

Ha tehát elmegyünk szavazni, és ikszelünk, nem a kampányban láthatatlan Orbán Viktornak, és nem az ellenzéknek teszünk szívességet, hanem békére, biztonságra, fejlődésre, demokráciára, szabadásgra voksolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!