Utolsó napok: mindenki a Jobbik ellen

A választási kampány végére egy dologban ért egyet Fidesz és Kormányváltó, egy dologban közös a gondolat: a Jobbik-ellenesség.

Ami tény, a Jobbik kampánya hatékony volt, online módban még több is ennél - a Facebook-on a legerősebb párt lett Vona Gáboré. A közvélemény-kutatások pedig 20 százalék fölé is behozták már a pártot, amely jól láthatóan szlogenjeiben, programjában ráhajtott a bizonytalanokra, a fiatalokra és a kiábrándult fideszesekre.

Érthető tehát az aggodalom mindkét oldalon: a baloldal tart attól, hogy nem ő lesz a legnagyobb ellenzéki összefogás, a jobboldal pedig attól félhet, hogy a Jobbik megnyesheti a stabil tábort, kiszakíthat néhány százalékot, amelyen épp a biztos kétharmad múlhat.

Bajnai Gordon egyenesen csődről és polgárháborúról vizionált, ha győz a Jobbik, a győri Simon Róbert Balázs képviselőjelölt pedig közleményben tudatta: "Ma Magyarország stabil, erős ország Európában, de a Jobbikkal már nem lenne így. A Jobbik politikája veszélyeztetné a munkahelyeket, a gazdasági növekedést."

Mozgósítanak tehát a pártok a kampány végén a Jobbik ellen, hogy ezt félelemből vagy valóban a demokrácia védelmében teszik, hamarosan kiderül...

Egy biztos, az ég óvja attól a magyar társadalmat, hogy április 6-a után a Jobbik politikai alkupozícióba kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!