Aláírásgyűjtők 1. rész: a kommunizmus réme kopogtatott Kapuváron

Hétfőn már jöttek. Felbőszítették a Nyárfa utca kutyáinak nyugalmát,

s még az utcaajtóhoz sem értem, már kiabált az utcabeli aktivista bácsi, gyere, itt van a Fidesz, írd alá. Majd hozzátette:

- Remélem nem vagy kommunista.

Nem kellett ajtót nyitom, visszafordultam, oszt' jónapot. Még utánam szólt, hogy miért nem írom, de nem volt kedvem beszélgetni.

Emlékszem, valamikor a 90-es évek végén, az év végi hálaadó misén, a szentbeszédben a pap szintén mindenféle előzmény nélkül állt neki kommunistázni a templomban. Gyerekfejjel már akkor sem értettem.

S most, 2014-ben, egy 35 éves embert, aki élt kb. 11 évet a szociban, valóban a kommunizmus sötét szörnyével akarnak meggyőzni arról, hogy írja alá a jelölést? Tényleg erre van szüksége Gyopáros Alpárnak?

Gyürk András január végén jelentette be, hogy mindenkihez személyesen elmennek az aktivisták. Hát, ha ez a személyes találka ilyen, nyugodtan maradhattak volna otthon.

Gratulálok: tipikus magyar, tipikus made in Hungary. Csak így tovább! Ahogy írtam, a legmocskosabb kampány lesz, s lett, ahogy tehették, megtették, már az első nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!