Így buszoztok 2. - videós szemléltetéssel

"És nem zavarja, hogy elől több utastársa nyomorog, szinte a sofőr szájában utazik vagy a szélvédőre préselődve áll fél lábon."

A legutóbbi posztban a távolsági buszozók viselkedésével, utazási szokásaival foglalkoztam, s 10 pontba gyűjtöttem a legbosszantóbb élményeket.

Első pontunk így szólt: - Megáll a hátsó ajtónál (távolsági buszokon ez középen van.) - A legvisszataszítóbb viselkedés. Nem mozdul, akkor sem, amikor a sofőr teli torokból üvölt hátra, hogy lépjen arrébb két mezőt, mert szeretnének még felszállni. Természetesen nem mozdul, mint, akit ahhoz a szent helyhez ragasztottak. Oh, a drága utas, nem húzódik a busz hátuljába.

Szemléltetés

Próbálok felszállni az első ajtón. A sofőr már látja, hogy itt nem férhetek fel, int, hogy nyitja a hátsót. Nyilván a tükörből látja, a busz végében még van elég állóhely.

Fellépek az első lépcsőfokra, s kérdezem a hölgyet, aki piros táskát tart a vállán, menne-e feljebb, mert felszállnék. Nem mozdul, így a mellette álló leányzó - akit fiú őriz - és a hölgy között feljebb préselem magam. S látom ám, hogy a busz hátul valóban üresen tátong. De odajutni nem lesz könnyű: szakállas, szemüveges férfi fedezi bátran a szabad helyeket. Kérdezem tőle: "Elnézést, hátrébb menne, hogy felférjek?" A válasz (szó szerinti idézet következik): "Nem, nekem pont jó itt."

És nem zavarja, hogy elől több utastársa nyomorog, szinte a sofőr szájában utazik vagy a szélvédőre préselődve áll fél lábon, nem, ő őrzi azt a nyamvadt hátső ajtós pozícióját.

Megjegyzés


A videó már arról az állapotról mesél, amikor átvergődtem a nénin és a szakállas bácsin is. Így utaznak ők, a busz közepén, minden elől álló nagy örömére:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!