Ítéletidő után: Pintér, Orbán összehajol

Nyilvánosságot Pintér Sándor jelentésének.

Azt írta kedden a Magyar Távirati Iroda (MTI) - már ha lehet még hinni a magyar közszolgálati csatornáknak -, hogy miután a belügyminisztérium elkészítette és leadta a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését, azt a kormány tárgyalja, nyilvánosságra hozataláról pedig a kormányfő, vagyis Orbán Viktor dönt.

Ez csak vicc, ugye?

A kormány elméletileg arról tárgyal, amiről csak akar, de ugyanennek a kormánynak a leadás pillanatától számított egy másodpercen belül kötelessége lett volna nyilvánosságra hozni Pintér Sándor írását, legalább akkora lendülettel és körültekintéssel, ahogy az m1 híradóban zengtek a dícshimnuszok, a mentés és az autóban rekedtek ellátásáról.

Egészen egyszerű oknál fogva tartozik mindenkire a jelentés: magyar emberek élete volt veszélyben napokig.

Mert tudni szeretnénk, miért nyilatkozták azt, három nappal az "ítéletidő" előtt, hogy "nem érhet meglepetés" , hogy milyen haszna volt a többmillió sms-nek, hogy Pintér Sándor mi végre flegmázta le a pénteki sajtótájékoztatón az autósokat?

Vagy arra kell várnunk, hogy a miniszterelnök az összeállítást komótosan átnyálazza, pirossal belejavítson, majd miután nagyot pacsiztak a belügyminiszterrel, közösen még egy kicsit kozmetikázzák?

- Sanyikám, ide kéne még egy szép színes kördiagramm arról, hány kiló sót szórtatok ki, ide meg egy másik arról, ki kapott gumicsizmát, és kinek jutott bélelt kesztyű.

- Viktorkám, csatoljuk még hozzá DVD-n, " target="_blank">amikor autóba szálltunk, és kimentünk az emberek közé, abba a posvány, nagy hidegbe és hóba.

Újabb pacsi.

S lám, már el is készült minden (magyar) idők legpompásabb jelentése, ami méltán verhet oda a legszebb álmainkat is felülmúló állampárti jelentéseknek, amikor 145 százalékos volt egy anyadisznó teljesítménye -  gond akkor is az volt, s most is, hogy mindez csak PAPÍRON működött!!!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!