Olimpia 2020

2021.08.06. 07:14

Remek magyar gyaloglás, Muszukajev nyert, majd kikapott – ez történt az éjjel

A pénteki magyar versenynap már csütörtökön 22.30-kor megkezdődött, ugyanis ekkor állt rajthoz 50 km-es gyaloglásban Helebrandt Máté és Venyercsán Bence. A két magyar remekül helytállt a 17. és a 20. hellyel. A szabadfogású birkózó, Muszukajev Iszmail megnyerte az első meccsét, majd kikapott. A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni is megkezdte szereplését a játékokon.

Forrás: Getty Images

 

Egyetlen kivétellel minden magyar versenyző elődöntőbe jutott kajak-kenuban a tokiói olimpián, beleértve női kajak négyesünket és a Balla Virág, Takács Kincső kenu kettest 500 méteren. A férfi kenu egyes 1000 méteren szereplő Adolf Balázs szállította a legnagyobb durranást: a kétszeres olimpiai bajnok és címvédő Sebastian Brendelt maga mögött tartva egyből bejutott az elődöntőbe. Férfi kajak négyesünk viszont 250 méter után elengedte a közvetlen továbbjutást, de aztán a reményfutamból megoldotta, a kenu egyesben induló másik magyar, Fejes Dániel viszont a reményfutama után kiesett.

Kiváló magyar szereplést láthattunk az 50 km-es gyaloglóversenyen: Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. helyen végzett az 59 fős mezőnyben. A győzelmet a lengyel Dawid Tomala szerezte meg.

Muszukajev Iszmail megnyerte a meccsét a nyolcaddöntőben a szabadfogású férfi birkózók 65 kg-os küzdelmében, 9:6-ra győzött az argentin Agustín Destribats ellen. A negyeddöntőben viszont vereséget szenvedett a 2018-as év világbajnokától, Otoguro Takutótól. Ha a japán bejut a döntőbe, akkor Muszukajev még küzdhet a bronzéremért a visszavágón.

Az egyetlen magyar ritmikus gimnasztikázó, Pigniczki Fanni is megkezdte szereplését a tokiói játékokon, s az első, labdával végrehajtott gyakorlata után a 21. helyen áll a 26 fős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!