Olimpia 2020

2021.08.04. 08:30

Olasz Anna 4. lett, remekeltek kajakosaink – ez történt éjjel az olimpián

Magyar idő szerint szerda hajnalban – sőt, valójában már kedd este – folytatódtak Tokióban a 32. nyári olimpiai játékok, ezúttal Olasz Anna hosszútávúszónknak, kajakosainknak és atlétáinknak szoríthattunk az éjszakai órákban. Mostanság ébredő olvasóink kedvéért röviden felidézzük az éjjel és hajnalban történteket.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

ATLÉTIKA. Szűcs Valdó nem jutott be a döntőbe 110 méteres gátfutásban. A magyar atléta az elődöntő harmadik futamában 13.40 másodperces idővel negyedikként ért célba, míg összesítésben 13.-ként zárt. Rivasz-Tóth Norbert 77.76 méteres eredménnyel a 12. lett csoportjában a gerelyhajítás selejtezőjében, összesítésben a 22. helyet szerezte meg, így ő sem jutott tovább. A fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes Krizsán Xénia két szám, a 100 méteres gátfutás és a magasugrás után a 20. helyen áll a hétpróbázók 24 fős mezőnyében. A küzdelmek délután a súlylökéssel és a 200 méteres síkfutással folytatódnak.

KAJAK-KENU. Mind a nyolc magyar egység bejutott az elődöntőbe a szerda hajnali futamokból. A kajakosoknál Csizmadia Kolos és Tótka Sándor K–1 200 méteren, Kozák Danuta és Csipes Tamara K–1 500-on, a Kopasz Bálint, Nádas Bence duó pedig K–2 1000 méteren lépett tovább előfutamgyőztesként a csütörtöki elődöntőbe. A Béke Kornél, Varga Ádám kettősünk reményfutamra kényszerült, s onnan jutott aztán tovább. A kenusoknál Takács Kincső C–1 200 méteren futammásodikként abszolválta az előfutamát, ellenben Balla Virág a reményfutam közbeiktatásával ment tovább az elődöntőbe.

ÚSZÁS. Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban. A 27 éves magyar versenyző 2.3 másodperccel maradt le a bronzérmet érő harmadik pozíciótól.

KÉZILABDA. A magyar női válogatott megszorongatta az Európa-bajnok norvég csapatot a negyeddöntőben, de végül négygólos vereséget szenvedett (22–26), így kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!