Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

7próba - Wifi kikapcs, mobilnet kikapcs - Egy nap internet nélkül challenge

Mivel töltenék szabadidejüket a 7próbázó osztályok, ha egy napig nem interneteznének? Ezen a kérdésen töprengtünk, amikor megszületett a hatodik próba ötlete. Kihívásra fel!
Sok-sok különböző témával ismerkedhettek meg az elmúlt öt próba során a Kisalföld közösségi kampányában részt vevő osztályok.

Környezetvédelemtől az önkéntes munkáig, flashmobtól a közös sportolásig – a középpontban mindig a játékos tanulás és a közösség összekovácsolása volt.

Ez az utolsó előtti feladvány esetében sincs másképp, egyet azonban csavarunk a koncepción. A feladat: az osztály minden tagja töltsön el egy egész napot internet nélkül.
Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Mobiltelefonotokat természetesen használhatjátok hívásra, SMS-küldésre, hiszen mi is tudjuk, szüleitekkel, barátaitokkal valahogyan kapcsolatban kell maradnotok.

A kihívás viszont az, hogy egy választott nap reggelétől egészen másnap reggelig "kerüljétek el" a közösségi médiát, a kép- és videómegosztó portálokat, a böngészőket.

Kíváncsiak vagyunk, mivel töltitek az így felszabadult perceket és hogyan érint benneteket egy ilyen kihívás.
Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Az osztály minden tagja számoljon be három mondatban arról, hogy mit csinált netezés helyett, hogyan érezte magát a bőrében (például kimaradva éreztétek-e magatokat), illetve milyen pozitív vagy negatív tapasztalatokat szereztetek ebben a 24 órában.
 
A 3-3 mondatot gyűjtsétek össze egy közös fájlba, és küldjétek el a 7proba@kisalfold.hu e-mail-címre december 10-én, hétfőn 12 óráig.
"Ha lokális kapcsolatokban gondolkodunk, sok mindent meg lehet beszélni személyesen, de ha globálisakban, akkor az online platformokra mindenképp szükségünk van. Az USA-ban élő kollégákkal máshogy nem is lehetne" – mesélte Engelhardt Márk, a győri székhelyű, különböző technológiák kreatív felhasználásával foglalkozó Attrecto cég munkatársa, aki a közelmúltban saját – Esporttal foglalkozó – startupot indított.
Engelhardt Márk. Fotó: Mészáros Mátyás
Engelhardt Márk. Fotó: Mészáros Mátyás
Engelhardt Márk kipróbálta, hogy milyen egy közösségi média nélküli nap.

Kicsit ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor valaki a dohányzásról próbál leszokni – pótcselekvéseket keres és jobban figyel magára az ember, sőt, rájön, mi hiányzott (például több testmozgás). Ami engem illet, offline játékokat játszottam, olvastam és találkoztam a barátaimmal. Izgalmas challenge volt. Talán egy hétig is bírható lenne.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvd a Földet, üzenik a 7próbázók - sok fotó

Óvd a Földet, üzenik a 7próbázók - sok fotó
A 7próba negyedik feladványa az ökológiai lábnyomhoz, és annak kiszámításához kapcsolódott. A diákok… Tovább olvasom