Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 32°C Még több cikk.

7próba - Jelentkezzetek, mielőtt még felkerül a táblára a VAKÁCIÓ-felirat!

Június 14-e fontos dátum: nemcsak a tanév utolsó napját jelöli, hanem újra induló közösségi kampányunk jelentkezési határidejét is. Körülbelül egy hét, és kézbe veszik a diákok a színes krétákat, hogy elkezdjék betűzni a vakáció-feliratot a táblán. Mi is visszaszámolunk, de a 7próba esetében nem véget ér valami, hanem elkezdődik.
Május 20-án jelentettük be a hírt: újra elindul 7próba versenyünk. Ismét 250 ezer forint a tét, ugyanis ennyit vihet haza a nyertes osztály. Előző versenyünk aranyérmes osztálya - a Péterfy-iskola 8/IV - legutóbb azt nyilatkozta lapunknak, hogy sok élményt adott nekik a megmérettetés. "Közelebb hozta az osztályt" - hangzott el több diák szájából.

A 7próba hét olyan kreatív energiákat felszabadító feladvány megoldására hívja a felsős tanulókat, melyek során megmutathatják, milyen is az osztály szíve-lelke.
Milyen próbákkal találták szembe magukat a résztvevő osztályközösségek? Szerkesztőségünk arra törekedett, hogy a játszva, illetve szórakozva tanulás elve érvényesüljön, vagyis olyan feladatok legyenek, amik tanulságosak és jó bulik is egyben.

Új sportág kipróbálása, videóinterjú készítése az internet veszélyeiről, szabadon választott jó cselekedet, az osztály ökológiai lábnyomának kiszámolása, kreatív ábrázolása, flashmob előadása a lakóhelyük egy terén vagy az iskolában, "egy nap internet nélkül" kihívás, majd készülés a sorversenyre (versek, szurkolói eszközök, transzparensek készítése, beszerzése) - ez volt a hét próba.
Felvételünk a januári sorversenyen készült. Ha ti is részt vennétek egy hatalmas buliban, jelentkezzetek! Fotó: Mészáros Mátyás
Felvételünk a januári sorversenyen készült. Ha ti is részt vennétek egy hatalmas buliban, jelentkezzetek! Fotó: Mészáros Mátyás
A mindent eldöntő sorversenyen -, melyet január elején, az Olimpiai Sportparkban tartottunk (és hatalmas élmény volt mindenkinek) - lehetőségünk nyílt sok-sok diákkal, tanárral beszélgetni. Érdekesség, hogy az ötödik próba volt a nagy kedvenc: a megkérdezettek legnagyobb része a flashmob előadását emelte ki legszebb emlékként.

A flashmobokról készült videókat megtalálja a kisalfold.hu Facebook-oldalán!
   
Hajrá, jelentkezzetek!

A jelentkezéseket az általános iskolák felső tagozatos diákjaitól - a hagyományos rendszer szerinti felső tagozatos osztályok (5-8. évfolyam), 6 osztályos iskola esetében (1-2. évfolyam), 8 osztályos iskola esetében (1-4. évfolyam) - várjuk, akik nem egyénileg, hanem iskolájukat képviselve, osztályként, osztályfőnökük, vagy egy általuk választott pedagógus irányításával/képviseletével indulnak a 7próbán.

Nem kell mást tennetek, mint osztályfőnökötöknek vagy egyik tanárotoknak jelezni részvételi szándékotokat, és az alábbi linken június 14-e délután 4 óráig kitölteni a jelentkezési űrlapot. Kitöltési útmutató: itt.

szülői hozzájárulási nyilatkozatot és a hivatalos játékszabályzatot a linkekre kattintva találjátok. (A jelentkezők a részvétellel automatikusan elfogadják a hivatalos játékszabályt.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra indul a 7próba, várjuk az iskolák jelentkezését a megyéből - 250 ezer forint a nyertes osztálynak!

Újra indul a 7próba, várjuk az iskolák jelentkezését a megyéből - 250 ezer forint a nyertes osztálynak!
Januárban ért véget az előző, egyben legelső 7próba kampányunk. 22 osztály részvételével lett… Tovább olvasom