7próba

2020.01.07. 06:30

A csapatok megmutatták, hogy a konyhában is ügyesen mozognak – Indul az utolsó szavazás

Egy hosszabb szünet – a karácsonyi, újévi ünnepek – után, a Kisalföld 7próba utolsó kihívásának megoldásaival indítjuk az évet. Megmutatjuk, milyen süteményeket alkottak a csapatok, és egy villámszavazásra buzdítjuk a szurkolókat, hogy a célegyenesben segítsék további pontokkal kedvenc osztályukat.

Sperling Krisztina

Az év most kezdődik, a 7próba azonban a végéhez közeledik. A célegyenesbe értek a csapatok!

Bízunk benne, hogy a versenyzőknek tanulságos, egyben jó buli volt ez a három hónap, ami alatt hat kihívás elé állítottuk őket. Az első öt próba során a hétpróbázók elmondták, mit tanulhatnak fogyatékkal élő társaiktól, megmozgatták a nagyit – és más náluk idősebbeket –, szótárt készítettek a mai szleng szavaiból és megismerték, hogy beszéltek szüleik, nagyszüleik diákkorukban, álmodtak egy világot maguknak, és megalkották annak törvénykönyvét, utoljára pedig bizonyították, hogy milyen tudósok, és hogyan tudnak energiát termelni.

Az utolsó kihívást – amit a karácsonyi készülődés jegyében fogalmaztuk meg -, december 17-én, a téli szünet előtti héten hirdettük ki, és tegnap 14 óráig lehetett teljesíteni. Napra pontosan egy hét múlva pedig már a tizenhat legtöbb pontot összegyűjtő osztály, a 7. próbán, a sorversenyen mérkőzhet meg a fődíjért.

Hatodikként azt a feladatot kapták a csapatok, hogy keressenek meg egy konkrét receptet (Csokis-mandulás kockák sütés nélkül) a mindmegette.hu oldalon, és úgy készítsék el azt, hogy a végeredmény egy karácsonyi sütemény legyen. Az osztályoknak az elkészítés menetéről videót kellett készíteniük, és ezt beküldeniük a megadott határidőig.

Ügyesek és kreatívak voltak a versenyzők, nagyon szép karácsonyi süteményeket készítettek.

A videók alapján úgy gondoljuk, hogy jó hangulatban teljesítették a kihívást a csapatok. Bízunk benne, hogy kedvet kaptak ahhoz is, hogy a versenyen kívül is szervezzenek maguknak ilyen közös sütést-főzést.

Most pedig egy villámszavazás keretében, szűk két napjuk van a szurkolóknak, hogy itt a finisben még további pontokkal jutalmazzák kedvenceiket. Nézzék meg, hogy ügyeskedtek a „konyhában” a csapatok, és le voksaikat kedvencükre 8-án 16 óráig.

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = 'https://woobox.com/js/plugins/woo.js';

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'woobox-sdk'));

 

 

Címkék#7próba
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!