7próba

2019.12.17. 07:00

A sorverseny előtti utolsó kihíváshoz érkeztünk

Teljesítsétek még a téli szünet előtt a kihívást és tartsatok egy közös karácsonyozást!

Sperling Krisztina

Recording content for the food vlog

Forrás: Dreamstime

Fotó: Jacob Ammentorp Lund

A tavalyi nagy sikerű közösségépítő kampányunk után, október 1-jén ismét elindult a kaland, amelyre a hagyományos tanterv szerinti felső tagozatos általános iskolai osztályok jelentkezhettek. A csapatok iskolájukat képviselve – osztályként, osztályfőnökük vagy egy általuk választott pedagógus irányításával – indulhattak a Kisalföld 7próbán. De ez a hét próba nem csupán az élményről és a tanulásról szól! A győztesek pénznyereményekkel gazdagodnak.

A nagy értékű nyereményeket a sorversenyen elért helyezések alapján vihetik haza győztesek: az “aranyérmes” osztály 250 ezer forint, az “ezüstérmes” 150 ezer forint, a “bronzérmes” pedig 100 ezer forint értékű álomnyereménnyel térhet vissza az iskolapadba. A nyertes osztályok maguk dönthetik el, hogy kirándulásra, műszaki cikkre, sportfelszerelésre, vagy valami másra költik-e a díjat. A dobogós osztályok tanárai pedig egyenként egy-egy két főre szóló wellnesshétvégét nyernek.

Szerkesztőségünk arra törekedett, hogy a játszva, illetve szórakozva tanulás elve érvényesüljön, vagyis olyan feladatok legyenek, amik tanulságosak és jó bulik is egyben.

De az új ismeretek megszerzése mellett a kihívásokkal az is célunk volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a különböző generációkat, ráirányítsuk a figyelmet a fogyatékkal élők elfogadására, vagy a környezetvédelem fontosságára.

Az eddigi öt próba során a hétpróbázók elmondták, mit tanulhatnak fogyatékkal élő társaiktól, megmozgatták a nagyit – és más náluk idősebbeket -, szótárt készítettek a mai szleng szavaiból és megismerték, hogy beszéltek szüleik, nagyszüleik diákkorukban, álmodtak egy világot maguknak, és megalkották annak törvénykönyvét, utoljára pedig bizonyították, hogy milyen tudósok, és hogyan tudnak energiát termelni.

Gyorsan elrepült ez a három hónap!

Ezzel feladattal máris elérkeztünk a hatodik kihíváshoz, amit teljesítenetek kell ahhoz, hogy január 14-én a legtöbb pontszámot elért tizenhat csapat, hetedikként egy sorversenyen mérhesse össze tudását, ügyességét a fődíjért.

A sorverseny előtti utolsó feladatot a karácsonyi készülődés jegyében fogalmaztuk meg. Arra biztatunk benneteket, hogy még a téli szünet előtt az osztály közösen teljesítse a kihívást, és tartson egy előkarácsonyt, ahol együtt fogyasztja el a „megoldást”. Akkor sincs baj, ha ezt a suli utolsó hetében már nem tudjátok bevállalni, január 6-án 14 óráig teljesíthetitek a feladatot. Ebben az esetben azt is el tudjuk fogadni, ha nem vesz részt a teljes csapat a feladat végrehajtásban.

Fotó: Dreamstime

A 2019-es Kisalföld 7próba utolsó pontgyűjtő feladatával arra hívunk ki benneteket, hogy keressétek meg a mindmegette.hu oldalon a „Csokis-mandulás kockák sütés nélkül” címen megtalálható receptet, és készítsétek el úgy, hogy a süti megjelenését átalakítjátok úgy, hogy karácsonyi sütemény legyen a végeredmény. (A süteményről elhagyhatjátok a csokimázat, akkor is elfogadjuk a megoldást, ha az nem kerül rá. )

Az elkészítés folyamatáról készítsetek videót, amit töltsetek fel a YouTube-ra, ezt a linket töltsétek fel legkésőbb január 6-án 14 óráig az alábbi felületen keresztül:

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = 'https://woobox.com/js/plugins/woo.js';

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'woobox-sdk'));

Szerkesztőségünk minden 7próbázónak és osztályfőnökének boldog karácsonyt és sikeres új évet kíván!

Találkozunk január 14-én, a sorversenyen!

Címkék#7próba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!