Keresik a forrást

2024.05.16. 07:39

Már az új bölcsőde bővítésén gondolkodnak Rábapordányban

Elkészült a bölcsőde Rábapordányban. Egy csoportszobával működik egyelőre és hét kisgyereket fogad az intézmény. Az önkormányzatnál azonban már a bővítésen gondolkodnak.

Cs. Kovács Attila

Visy László polgármester méltán büszke a falu legújabb intézményére, a bölcsődére és környezetére.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Komoly beruházáson van túl a rábapordányi önkormányzat: elkészült a bölcsőde, a gyerekek már birtokba is vették. A falu vezetői azonban nem állnak le és már keresik a forrást az épület bővítésére. Most hét apróságra felügyelnek az intézményben, de az érdeklődés és az igény indokolja, hogy újabb csoportszobával toldják meg. 

– Eleve úgy építkeztünk, hogy lehetőségünk legyen a bővítésre, így amint megtaláljuk a forrást, kezdjük a kivitelezést. Természetesen pályázati támogatásban bízunk, mint ahogy eddig is ily módon tudtunk fejleszteni – mondta a Kisalföldnek Visy László polgármester. – Évekkel ezelőtt már láttuk, hogy előbb-utóbb szükség lesz bölcsődére, hiszen fiatal családok költöztek a községbe, illetve a helyiek sem költöztek el. Ez pedig magával hozta a gyermeklétszám emelkedését. Kinéztük a helyét az óvodánk udvarán és megkezdtük az előkészítést. 2019-ben sikerült 65 millió forintot nyernünk, ám kiderült, hogy ez az összeg már kevés lesz. Vártunk és 2023-ban állami támogatásban részesültünk, 118 millió forintot kaptunk. Az építkezés tavaly kezdődött és idén nyílt meg az intézmény, jelenleg hét kisgyereket tudunk fogadni. Igény tehát van, bízunk a fejlesztésben. Három kolléganő látja el a gyerekek körüli feladatokat. 

Visy László elmondta: a beruházással az óvoda és a bölcsőde egy ingatlanon foglal helyet, igényesen kialakított, kellemes, gyerekbarát környezetben. Még az ovi játszóudvarán van teendő, rövidesen annak felújítása is megoldódik. 

A további fejlesztésekről a polgármester kifejtette: rövidesen befejeződik a községháza rekonstrukciója, még néhány irodahelyiség rendbetétele van hátra. „Nyertünk támogatást a szolgálati lakás felújítására is, idén azt is elkezdjük és pályázunk járdafelújításra” – tette hozzá. 

Mégis indul az önkormányzati választáson a jelenlegi polgármester

Visy László hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy az idei választáson már nem kíván indulni és átadja a polgármesteri széket. Mégis meggondolta magát és a tisztségre egyedüli jelölt Rábapordányban. 
– A helyiek kértek, hogy maradjak és ne hagyjam magam mögött mindazt, amit véghez vittünk, illetve ne hagyjam félbe a megkezdett munkát. Nem tagadom, jólesett a sok megkeresés és úgy döntöttem, folytatom – indokolta döntését. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában