Labdarúgás

2024.05.07. 12:43

Utánpótlás siker - kupadöntőt játszik az ETO U19 és a Gyirmót U17

Két megyebeli csapatunk is bejutott a korosztályos kupa döntőjébe, amiket Telkiben rendeznek meg. Az ETO az U19-ben, a Gyirmót pedig az U17-ben lesz érdekelt.

Papp Győző

Az ETO U19-es csapata. Fotó: eto.hu

ETO: elhódítaná a trófeát

Öt fodulót kellett teljesíteni az ETO FC Győr U19-es csapatának, amíg eljutott az elődöntőig, ahol a Ferencváros 3-2-es legyőzésével vívta ki a fináléba jutást.
Máté Győző, a zöld-fehér csapat mestere: 
„Az első két körben erő- nyerők voltunk, utána sorrendben az Újpestet, a Szegedet és városi rangadón a Gyirmótot győztük le, így jutottunk el a Ferencváros elleni mérkőzésig.  Ezen kétszer vezettünk, a Fradi ugyanennyiszer egyenlített, a győztes találatunk pedig a kilencvenharmadik percben született meg. Nagyon örültünk a sikernek! Információink szerint a korosztályos döntőknek június 8-án Telki ad otthont. Az ellenfelünk a Tarpa csapata lesz.”
A Kisvárda melletti település csapatában jórészt Ukrajnából származó játékosok szerepelnek, nem ígérkeznek könnyű prédának az ETO számára.
„A bajnokságban idegenben kettő-egyre legyőztük őket, a győri mérkőzésre létszámgondok miatt nem jöttek el - folytatja Máté Győző. - Nem szabad lebecsülnünk őket, de a döntőben természetesen a mi sikerünket várom. Szeretnénk kupagyőztesként hazatérni Győrbe. A bajnokságban idén nincsenek vérmes céljaink, az NB III-as akadémiai csapat segítése az elsődleges feladatunk.”


Gyirmót: elismerés az eddigi szereplésért

A Gyirmót SE 3-2-re legyőzte a Debreceni VSC-t az országos U17-es kupa elődöntőjében. és ezzel bejutott a júniusi fináléba.
„Önmagában már az nagy élményt jelentett, hogy az Alcufer Stadion centerpályáján játszhattunk. Szép gesztus volt ez a  tulajdonosok és a klub részéről, a csapat eddigi teljesítményének elismerése volt - kezdi Koltai Tamás, a gyirmóti csapat edzője. - A kilátogató szülők nagyszerű hangulatot teremtettek  a mérkőzésen. igazi ünnep volt számunkra az a nap.”
A Gyirmót korábban a Főnixet, a Haladást, a Nyíregyházát, a városi rivális ETO-t és az Újpestet búcsúzattta el a kupában, a többségük magasabb osztályban szerepel a bajnokságban.
„Munka, csapategység, hozzállás, mentalitás, zsiványság, mindez kellett annak érdekében, hogy ezt a sikert elérjük - folytatja az edző. - A fináléban  a Békéscsabával játszunk, amely az országos bajnokságban szerepel. A játékerejéről sokat elárul, hogy az MTK-t is kiütötte a kupából. Ha már idáig eljutottunk, nem szeretnénk megállni. A hozzállásunkkal szerintem nem lesz gond, ezért megnyerhetjük a döntőt is.”
A tavaszi sorozat egy kicsit megtépázta a csapatot, amely négy fordulóval a bajnokság vége előtt megnyerte a regionális U17-es bajnokságot, kivívta a rájátszás lehetőségét. Ezért egy kicsit rápihenhetnek a folytatásra a még nagyobb siker elérése érdekében.

Gyirmót
Fotó: gyirmotfc.hu


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában