Teke: a hétvégén Magyar Kupa-győzelem

2024.04.08. 14:21

Utolsó sikerek a régi néven: Ipartechnikából a Rába ETO-ba igazolnak

Az Ipartechnika SE Győr az elmúlt hétvégén a magyar bajnoki cím után a Magyar Kupában is diadalmaskodott. Nyártól a Rába ETO kebelén belül folytatják a szereplésüket.

Kisalföld.hu

A kupagyőztes csapat.

Kiváló körülmények között, a Pápai Sportcentrum Makkai Miklós csarnokában rendezték meg a hétvégén a 2023/24. évi női Magyar Kupa-döntőt.
A szuperliga csapatbajnoki fordulóktól eltérő lebonyolítási rendben játszott négyes döntőben minden szettben négy játékos küzdött egymás ellen. Az 

Ipartechnika SE tagjai ezúttal is egységesen kiváló teljesítményt nyújtottak.

Bálintfy Cintia és Tóth Katalin megnyerték a saját sorukat, így 4-4 csapatpontot szereztek, a többiek, Horváth Sarolta, Domján Tímea, Tóth-Móricz Kata és dr. Frank Noémi pedig mindannyian második helyet szerezték meg a saját sorukban, mindannyian 3-3 csapatpontot gyűjtöttek. Ennek ellenére a verseny végig izgalmas volt  a technikailag nehéz pályán. A játékosokat az anyai örömök elé néző, így versenyzőként nem szereplő Sass Edit segítette tanácsaival. 
A döntő végeredménye: 1. Ipartechnika Győr SE 68 pont (3343 fa), 2. Rákoshegyi VSE 65 pont (3297), 3. Ferencváros 59,5 pont (3312), 4. Balatoni Vasas 47,5 pont (3164).
- Nem volt ismeretlen a lányok számára a nehezen dőlős pápai pálya, amely nagy odafigyelést igényelt a játékosok részéről. Többször játszottunk itt a helyi férficsapat ellenfeleként felkészülési mérkőzésen, illetve edzőtábor során is. A kupadöntőben újfent bebizonyosodott, hogy a technikai tudás és a kiváló erőnlét mellett a mis sportágunkban is fontos a jó mentális állapot is - értékelt Anduskáné Cseh Anikó Katalin, az Ipartechnika Győr SE elnöke.
A csapat számára véget ért a szezon. 

- Teljes mértékben elégedettek lehetünk a hazai szerepléssel, hiszen ismételten megnyertük a Szuperligát, majd a Magyar Kupát is. Az ifi csapatunk ezüstérmes volt a bajnokságban, így a megfelelő színvonalú utánpótlás biztosítottnak látszik. Az egyéni versenyek vannak hátra az idényből, tőlünk ketten tagjai a világbajnokságra készülő válogatott keretnek - folytatta az elnök, aki szót ejtett a folytatásról is: - A nyártól a Rába ETO-ban folytatjuk a szereplésünket. Bízunk benne, hogy ezáltal kedvezőb anyagi lehetőségek között versenyezhetünk, hiszen a Bajnokok Ligája indulás és a világkupa részvétel tetemes költséget ró ránk. Idén tíz éves a Győr Szol csarnoka, amely az óvó gondoskodás ellenére is felújításra szorul. Ebben várunk segítséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában