Minek szól a taps?

2024.02.09. 08:41

Női kézilabda – A hazai BL-élcsapatoknak miért nem jut eszébe magyar játékos igazolása? – Kollégánk véleménye

"Én pedig elképzeltem egy alternatív valóságot, ahol nem a Metz Vámos új csapata, hanem az Audi-ETO vagy az FTC."

Szabó Gábor

Divat lett a magyar női kézilabdában, hogy a tévében jelentik be válogatottjaink, hol folytatják pályafutásukat. Ráadásul mindezt úgy ünneplik a stúdióban, mint amikor az amatőr kiscsapat tehetsége belép a profik világába.

 

Bevallom, én nem vagyok elájulva ezektől a hírektől. Pontosabban a játékosok nézőpontjából értem a döntést. Csak azt nem, hogy akkor miért költ el a komplett sportág évente ennyi pénzt. Ezek után bontsunk pezsgőt azért, mert a válogatott egyik alapembere a BL-ben amúgy szépen muzsikáló csapatból elszerződik Metzbe?

Ültem, néztem Vámos Petrát és a Loki ügyvezetőjét, akik lelkesen ecsetelték, hogy ez mekkora előrelépés lesz az irányítónak. A közvélemény – legalábbis az internet népe – ugyanilyen boldog volt, gratulált. Én pedig elképzeltem egy alternatív valóságot, ahol nem a Metz Vámos új csapata, hanem az Audi-ETO vagy az FTC. És biztosra mondom, hogy az általános vélekedés az lett volna: micsoda hibás döntés, a győri/ferencvárosi klub egy játékostemető, minek odamenni, és ehhez hasonló hozzászólások követték volna egymást.

Mikor ezt lejátszottam a fejemben, elszomorodtam, mert ha az elmúlt éveket nézem, tulajdonképpen érthetőek is lettek volna ezek a reakciók. Mára ugyanis tényleg ott tartunk, hogy a BL-ben szereplő élcsapatainknak magyar játékos igazolása eszébe sem jut. A Fradi ráadásul az évekig hangoztatott három, legfeljebb négy légiós belső szabályzatát felrúgva jövőre már komplett kezdőt tud kiállítani külföldiekből, és még a cserepadra is jut más nemzetbeli.

Ezek után végképp nem értem, mire költi a magyar női kézilabda a szakágon belül rengetegnek számító pénzt, azt meg pláne nem, hogy igazából most minek is szól a taps...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában