Megemlékezés

2024.05.06. 20:16

Híres soproniak sírjai - Sétával avatták fel a síremléket - fotók

Felújították Ágoston Ernő festő- és grafikusművész síremlékét Sopronban, amelyet A „Holtak nyomában, avagy kikről mesélnek a sírok” séta keretében avattak fel vasárnap az Új Szent Mihály temetőben.

Kisalföld.hu

Ágoston Ernőre emlékezett Farkas Ciprián, Sopron polgármester is. Fotó: Szalay Károly

- A híres soproniak sírjai egyben a város közösségének emlékhelyei. Köszönjük a kezdeményezőknek, hogy őrzik városunk ezen fontos történelmi értékeit - kezdte beszédében Farkas Ciprián, polgármester. 

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben a folyamatban szívvel lélekkel részt vett és végig tudta vinni ezt az ügyet, hiszen Ágoston Ernő számos soproni kiválóság pályáját indította el az ötvenes években. A város örökké hálával adózik az emléke előtt - tette hozzá.

A síremléket Kutas László Kossuth-díjas szobrász-, éremművész kérésére ökomenikus megemlékezés után Henczel Szabolcs, szanyi plébános áldotta meg. A rendezvényen a városvezető mellett Herczeg Anikó, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke, valamint a Soproni Városszépítő Egyesület is beszédet mondott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában