Erről írtunk

2024.05.06. 14:20

20 éve úgy elszálltak az üzemanyagárak, hogy jobban megérte a határon túl tankolni

Kisalföld.hu

10 éve – A mentők előtt diagnosztizálta magát

Évtizedeken át gyógyított dr. Demetrovics Szilárd péri háziorvos, addig a tavaly februári hajnalig, míg hozzá is mentőt kellett hívni. A diagnózist még kollégái érkezése előtt felállította az egyértelmű tünetekből: szélütés. A bal agyféltekémben elzáródott ér miatt az egész jobb fejem lebénult. 16 nap kórházi kezelésnek és a mai napig tartó rehabilitációnak köszönhetően ma már szinte teljes életet élhetek. 

20 éve – Rekord benzin árak

A spóroláshoz elég átlépni a határt, akár Ausztria, akár Szlovákia felé. A motorbenzin ugyanis literenként hat, a gázolaj három forinttal drágult hazánkban. A 95-ös ólmozatlan benzin így literenként 248,5 forintba, a 98-as 257,5, a 91-es 245,5, a dízelgázolaj pedig 218 forintba kerül.

Kiss András, aki rendszeresen átjár tankolni, azt mondja, 50 literrel számolva 1500 forintot spórol az üzemanyagon minden útjánál. Ezt a pénzt elvásárolja, s mivel a sajtot és a sört is olcsóbban kapja, mint Magyarországon, így már legalább 2000 forint haszna van. A férfi ezért járt át eddig is Szlovákiába tankolni. Rajta kívül - a helyi benzinkutas becslése szerint - naponta legalább kétszáz magyar tesz hasonlóan.

30 éve – Elfogták a rendőrgyilkost

Egy hónap és néhány nap híján három éve annak, hogy a Győr és Környéke Vízmű és Fürdő Vállalat épületében egy fegyveres rablótámadás során eldördült az a végzetes lövés, amely a pénzszállítmányt kísérő Ősz Zsigmond rendőr főtörzsőrmester halálát okozta. A megyei nyomozók minden követ megmozgattak, hogy kollégájuk gyilkosát megtalálják. Több főkapitányság összehangolt akciója során sikerült elfogniuk azt a két veszélyes bűnözőt, akik a rendőrgyilkosságon kívül további három brutális gyilkossággal, több gyilkossági kísérlettel és több tízmilliós fegyveres rablásokkal gyanúsíthatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában