Hálaadás

2023.12.24. 08:40

Püspöki karácsonyi üzenet

A Győr-Moson-Sopron vármegye területét is magába foglaló Dunántúli Református Egyházkerület püspöke Steinbach József videós évértékelőben adott hálát az elmúlt évért és tekintett előre a 2024-es esztendőre.

Bella Violetta

Az egyházvezető összefoglalta a kerület fejlesztéseit, és legfontosabb feladatait, így például megköszönte a Tatai gyülekezetnek és önkormányzatnak, hogy befogadják a tíz éves jubileumi REND-et, azaz a Református Egyházi Napok Dunántúl rendezvényét, és kérte a gyülekezeteket, hogy hordozzák a szervezést imádságban. Utolsó lehetséges ciklusának felénél járva Steinbach József püspök a szolgálatának örömeiről és terheiről is szót ejt. A történelmi okok miatt a Dunántúlon általában kisebbségben létező reformátusság ereje a személyes és őszinte hangban van, melynek a kerület vezetője is híve, ezért szokásához híven idén is bocsánatot kért a videóban azoktól, akiket megbántott, vagy akik úgy érzik hogy nem tudott rájuk elég figyelmet szentelni. Köszönetet mondott munkatársainak a kerület vezetésében, az esperesi karnak, a lelkészeknek.

Videójában végezetül arra kért mindenkit, hogy imádkozzon a békéért, és viselje szívén a kárpátaljai gyülekezetek, lelkészek sorsát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában