Országos turné

2023.05.12. 12:15

Győrből ébresztette az országot a Retro Rádió csapata a Bochkor reggeli műsorával - Fotók, Videó

1.386.000, Köszönjük Turnéra indult hétfőn a Retro Rádió csapata a Bochkor reggeli műsorával, amelynek utolsó állomásaként Győrbe látogattak el pénteken.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Az országjáró turnéval szerették volna az ország legnagyobb rádiós közösségének, az 1.386.000 Bochkor hallgatónak megköszönni a bizalmat. Reggel 6 órától élőben jelentkeztek a Városháza előtti térről, ahová az esős idő ellenére is rengetegen kilátogattak. A legnagyobb rajongók az első sorokban hallgatták az ország elsőszámú reggeli rádióműsorát. Bochkor Gábor, Lovász László és Háder György a Retro Rádió kapszulastúdiójából személyesen köszöntötte a hallgatókat és elsősorban a győri közönséget.

Hogy minden idők legnagyobb slágerei mellett egy kis hazai ízt is csempésszenek a zenei felhozatalba, a hangulatról reggelente egy-egy helyi zenekar gondoskodott élőben. Ahogy minden turnéállomáson, így Győrben is a legtöbb szavazatot kapott együttes lépett fel. A szerencsés zenekar, az idén 10 éves, csallóközi, Phoenix Rt. volt. Rövid időn belül Felvidék egyik legismertebb rockzenekarává nőtték ki magukat. Az elmúlt években 5 lemezük jelent meg, de elárultak, hogy gőzerővel készülnek az új, jubileumi albumra.

- Nagy Bochkor rajongó vagyok, hallgatom minden nap. Nagyon megörültünk a turné hallatán és szerettük volna, ha élőben is találkozhatunk velük. Egyik jó barátom küldte el az SMS-t, amikor keresték a helyi zenekarokat és hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy a közönség megszavazott minket. Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, a rossz idő ellenére is remek volt a hangulat. Jó látni, hogy ennyien itt voltak esernyőkkel és lelkesek - fejtette ki lapunknak a Phoenix Rt. frontembere, Puss Tamás. - Ezen a héten mi képviseltük a rock-metál vonalat, eddig populárisabb, dallamosabb fellépők voltak. Emiatt kicsit aggódtunk is, hogy milyen lesz a fogadtatás, milyen üzenetek érkeznek. De szerencsére nagyon élvezte a közönség és érezhetően szeretik a zenénket, több pozitív visszajelzést kaptunk már - tette hozzá Puss Tamás.

A zenekar a turnéjukról visszatérve a zeneírásra fókuszál, az új lemezükről már meg is jelent az első számuk Menedék címmel. De nyáron sem hagyják a rockzene kedvelőit koncertek nélkül, több városban is fellépnek, illetve a nyári fesztiválokon is lehet velük találkozni.

- Egy évvel ezelőtt jártunk utoljára Győrben. Az egyik legideálisabb város és helyszín számunkra. Gyönyörű a tér és nagy a forgalom, sok érdeklődő tekintetet látunk. Az eső ellenére is kitartóak voltak. Már kora reggel vártak ránk a turnébuszunk előtt. Szeretünk Győrbe látogatni, az emberek is nagyon kedvesek és nagy itt is a rajongó közönségünk. Jövőre biztos visszatérünk - mondta el lapunknak Bochkor Gábor.

- Rendszeresen visszatérő állomásunk Győr, de nem hiába, hiszen fergeteges a közönség. A helyi zenekar, pedig nagyon profi volt. Sokat beszélgettünk velük, mert nagyon különleges a zenéjük. Nekem azonnal kedvencem lett a Fekete  - tette hozzá Lovász László.

Videóinterjúnkból az is kiderül, milyen ajándékokat kaptak a helyi rajongóktól Bochkorék.
 

A Retró Rádió és Bochkor csapata ezúttal sem érkezett üres kézzel, rengeteg ajándékkal és játékkal kedveskedtek a helyszínre érkező közönségnek. Az értékes nyeremények is gazdára találtak. A helyszínen megjelenő, legeslegnagyobb Phoenix Rt. rajongó egy Suzukit kapott egy hónapos használatra, valamint mellé egy 50 000 forintos üzemanyag utalványt. Ő nem más volt, mint az öttevényi Fedor Mihály.

A Szerencsejáték Zrt. jóvoltából játékoskártyákat osztogattak, amelyeknek volt egy sorszáma. A zenekar fellépése alatt egy hatalmas konfetti ágyúból kilőtték ezeket a számokat, amiből a Phoenix Rt. választott ki egyet. A szerencsés győri nyertes Konrád Kornél volt, aki 50 000 forint értékű sorsjegycsomagot kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában