Férfi kézilabda

2024.05.17. 22:50

Szünet után gála, aranyérem-átadás és pezsgőzés Győrben – galéria

A második félidőben gálázott a Győri ETO-UNI FKC a férfi kézilabda NB I/B utolsó előtti fordulójában. A magabiztos győzelem után megkapta az aranyérmeket az élvonalba tíz év után visszajutó győri csapat.

Kisalföld.hu

A már korábban bebiztosított bajnoki címet győztes hazai meccsel ünnepelte meg hivatalosan a győri csapat.

Fotó: Csapó Balázs

Győri ETO-UNI FKC–Szigetszentmiklós 30–21 (12–11)

Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 700 néző. V.: Asztalos, Szalay.

ETO-UNI: PÁSZTOR – NAGY M. 6, Kathi 2, LANG 5, Ásványi, TAKÁCS B. 4, Paár 2. Cs.: Varga I. (kapus), Gerdán, Koncz 2, Kurucz 1, Sövegjártó 1, RADVÁNSZKI 3, Bali, Szabados 2, Szabó Á. 2. Edző: Bencze József.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Végig fej fej mellett haladt a két gárda. A már bajnok győriek nem tudtak ellépni, sőt, a vendégcsapat is vezetett. A szünet után viszont felpörgette a tempót az ETO-UNI, a játékrész elején sikerült nagyobb különbséget kialakítania, és ez fokozatosan nőtt, a 48. percben 24–14-nél rá is számolt az ellenfélre a győri szurkolótábor. A meccs érdekessége, hogy a második félidőben volt egy rövid időszak, amikor a győriektől két, a vendégektől három játékos volt kiállítva. Ráadásul a szigetszentmiklósiak egy percen belül két piros lapot is begyűjtöttek, a másodikat azért, mert hétméteresből fejbe dobta a vendégjátékos Pásztor Imrét, a győriek kapusát.

Bencze József: – Nehezen indult számunkra a mérkőzés, talán kicsit agyonnyomott bennünket a hangulat, a rengeteg néző. Az öltözőben a szünetben átbeszéltük, hogy ennél több kell. Fel is javultunk és végül magabiztosan nyertünk. Azt gondolom, erős mezőnyben sikerült elérnünk ezt a kiváló eredményt. Ehhez kellettek a játékosok, illetve a menedzsment, mely komoly háttérmunkát végezve segített bennünket a célokat elérni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában